Hírek

2016.02.15. 18:01

Megállni tilos! - házilag

Székesfehérvár – Vélhetően az egyik lakó rakott ki parkolást tiltó táblát az Esze Tamás utcába, pár hónappal ezelőtt. Csodálatos módon a felhívást mai napig nem szedték le.

Sebestyén Lilla

„Gyalog járda, ide ne parkolj" – a műanyag táblára nagy gonddal felírt felhívás és az alatta lévő „Megállni tilos!" jelzés hónapok óta díszíti az Esze Tamás utcát. A Kálvin János tér mellé behajtók már az első pillanatban találkozhatnak vele, ugyanis a plasztikra írt korlátozást a zsákutcát jelző KRESZ tábla alá erősítették. Úgy tűnik, teljes joggal.

Karikás Antal, a közelben lévő Széchenyi út 10-12. szám alatt lakók közös képviselője elmondta, nagy valószínűséggel valaki a rendelő felett élők közül helyezte ki a táblát.

A házi készítésű tábla – láthatóan – megtette a hatását: ott jártunkkor senki nem parkolt a rendelő mögötti járdán. Fotó: Molnár Artúr

– A fizetős parkolók megszaporodásával a városközpontból kiszorították az autókat. Ez a környékre is hatással volt: általában teljesen tele van az a rész, ami azt eredményezi, hogy végig a rendelő mögött felállnak a padkára. Tény, hogy utóbbi szabályos, de sokszor azt az egyetlen helyet is elfoglalják, ahol a rendelőből a babakocsis anyakukák, a biciklivel érkezők le tudnak menni. Hétköznap is igen szörnyű a helyzet, de talán vasárnap, az istentisztelet előtt van tömve igazán a parkoló. A lakókat jogosan bosszantja a dolog, hiszen sokszor ők maguk sem tudnak leparkolni – magyarázza Karikás Antal, aki azt is hozzátette: egyszer már jelentette a problémát a helyi, közlekedési irodának, de ettől a megoldástól is ódzkodik, hiszen – talán egy kicsit a tábla hatására is, amit hónapokkal ezelőtt helyeztek ki – szabályozza magát a forgalom.

Közben a polgármesteri hivataltól arról is tájékoztatást kaptunk, hogy ebben a konkrét esetben nem köz-, hanem magánterületről van szó, amiről a polgármesteri hivatal közlekedési irodája tájékoztatta is a hozzá fordulókat. Ennek értelmében a tulajdonos társasház saját költségén oldhatja meg, ha egy valódi tábla kihelyezését, vagy bármilyen egyéb intézkedést lát indokoltnak.

Lapunk megkereste a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségét is többek között arra is választ várva, ütközik-e valamilyen szabályba, ha valaki kitesz egy házi készítésű KRESZ táblát az utcára? Kérdésünkre azonban lapzártáig nem érkezett válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!