Hírek

2014.10.21. 18:45

Megalakultak a testületek, letették az esküt Polgárdiban és Sárbogárdon

Polgárdi, Sárbogárd – A képviselő-testület mindkét járási székhelyen kedd este tartotta ünnepélyes alakuló ülését. Letette az esküt Polgárdi és Sárbogárd régi-új polgármestere.

V. Varga József

Polgárdiban Nyikos László polgármester Giliczéné Szekeres Csilla, a választási bizottság elnöke előtt tette le az esküt

Polgárdiban a választási eredményeket Giliczéné Szekeres Csilla, a helyi választási bizottság elnöke ismertette; a régi-új polgármester, Nyikos László 2136 szavazatot kapott (83,96 százalék). A kötelező napirendi pontoknak megfelelően esküt tett a polgármester és a nyolc képviselő, s amint az elöljáró programjának ismertetésekor kitért rá: a nagy arányú győzelem nagy felelősséget is jelent egyben. A polgármester illetményét a szabályozás szerint bruttó 448 ezer 700, költségtérítését 67 ezer 300 forintban határozták meg. Főállású alpolgármesternek választották Köntös Zoltán képviselőt, illetménye 314 ezer 100, költségtérítése 47 ezer 100 forintot tesz ki. Pénzügyi, ügyrendi, szociális és kulturális bizottság alakult.

Sárbogárdon 11 tagú képviselő-testületet választottak, a szintén régi-új polgármester, Sükösd Tamás 2456 szavazatot gyűjtött be (64,14 százalék). A választási eredményeket Krencz Ferencné, a választási bizottság elnöke ismertette. A polgármester illetménye a nyelvvizsga pótlékkal együtt 546 ezer 705, költségtérítése 82 ezer 6 forint. Novák-Kovács Zsolt maradt az alpolgármester, illetménye 235 ezer 582 forint lett, költségtérítése 35 ezer 337 forint. A grémium ügyrendi bizottságot választott, a további bizottságokat a következő ülésen alakítják meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!