Hírek

2015.03.13. 20:10

Még mindig kevesen kötik be magukat

Dunaújváros - Egy európai kampány keretében három napon át a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték kiemelten a rendőrök.

Gallai Péter

A TISPOL országos akció alatt Fejér megyében tartott fokozott ellenőrzés során több mint 700 járművezetőt igazoltattak a rendőrök. Összesen 261 esetben tapasztalták a biztonsági öv, míg két esetben a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztását. Motorkerékpáros bukósisak használatával kapcsolatos szabálysértés miatt nem kellett intézkedniük.

Lapunk az akció értékelésére kérte Vörös Ferenc ezredest, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettesét, aki egyben a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöki tisztét is betölti.

- A biztonsági öv használatának ilyen nagy fokú elmulasztása szomorú tény. Azt jelentették a kollégák, hogy a legtöbben lakott területen belül csak átugrom a kisboltba, addig minek - és autópályán nem kötik be magukat.

Az ezredes hozzátette, míg 2013-ban nyolcvankét százalék, addig tavaly nyolcvan alatt volt a megyében a biztonsági öv használatának aránya, a cél, hogy eljussunk kilencven százalékig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!