Hírek

2007.01.27. 03:28

Még folyik a régiós szervezeti átalakulás

Székesfehérvár (ma) - A kirendeltségeken egy álláshely felkutatót alkalmazna a regionális munkaügyi központ, célja a munkanélküliek mielőbbi visszajuttatása a munkaerő piacára.

Miskei Anita

- Január elsején megszűntek a megyei munkaügyi központok, s ezzel egyidejűleg régiós intézménnyé alakultunk át, melynek központja Székesfehérvár lett - kezdte Máthé Ferenc, a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ székesfehérvári regionális kirendeltségének igazgatója. - Az átszervezés során leépítések voltak a régióban, 434 főről 400-ra csökkent létszámunk, s további 50 fős elbocsátás várható. Ettől függetlenül azonban megmaradnak a kirendeltségek, sőt, körüket bővíteni szeretnénk, Fejér megyében az abai és az adonyi kistérségben szeretnénk egy-egy kirendeltséget létrehozni. Mindezekre az olcsóbb, ám hatékonyabb működés miatt van szükség. A még jobb színvonalú szolgáltatásokat úgy szeretnénk elérni, hogy tehermentesítjük a helyi kirendeltségeken dolgozókat, csökken az adminisztrációs és pénzügyi teher, több időt foglalkozhatnak az ügyfelekkel és az üres álláshelyek felkutatásával. Továbbá informatikai fejlesztéseket tervezünk, bevezetjük mindenütt az enyingi kirendeltségen már működő egyablakos rendszert. Nemrégiben egy olyan levelezőprogramot fejlesztettünk ki, melyet honlapunkon találhatnak az álláskeresők és a munkáltatók. A munkanélküliek - akár a munkaügyi központban is - e-mail címet hozhatnak létre maguknak és feltehetik szakmai önéletrajzukat, melyek között a munkáltatók keresgélhetnek, de maguk is feltehetik üres álláshelyeik listáját - mondta Máthé Ferenc. Kiliti Gáborné, a szakmai, szolgáltatási osztály vezetője hozzátette, a három megyében eddig különböző volt az ügyfél-fogadási idő, ezt egységesítik hamarosan. Krollné, a szakmai igazgatóhelyettes hozzátette, bővül a támogatási forma és a rendszeres szociális segélyezés szabályai is módosultak. A nagycsaládosoknak közmunka programot indítottak, melyre a megyéből a sárbogárdi kistérség pályázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!