Hírek

2017.04.18. 17:30

Kiállnak a mátyásdombi iskoláért

Mátyásdomb – A Fejér Megyei Hírlap úgy értesült, hogy a Székesfehérvári Tankerületi Központ javaslatot nyújtott be az oktatásért felelős miniszterhez arról, hogy a mátyásdombi Lonkai Ármin iskola felső tagozata a 2017-2018-as tanévtől kezdődően beolvad az enyingi Batthyány Fülöp iskolába.

V. Varga József

A fenntartónak az intézményátszervezéssel kapcsolatban ki kell kérnie az ingatlantulajdonos önkormányzat véleményét. Az enyingi képviselő-testület az átszervezési javaslatot kedd délutáni rendkívüli ülésén véleményezte.

A javaslatot az enyingi testület kedden délután véleményezte Fotó: V. Varga József

A soron kívüli nyílt ülés nem tartott sokáig. A képviselők 10 perc alatt véleményezték a javaslatot. A grémium egy tartózkodással, minősített többséggel hozta meg határozatát. A képviselő-testület egyetértett a mátyásdombi Lonkai iskola felső tagozatának idén szeptembertől történő beolvadásával az enyingi Batthyány iskolába, ekként az intézményátszervezést támogatta.

Viplak Tibor polgármester lapunknak elmondta: a véleményezés senki ellen nem szól, a tankerület megkeresésére reagált.

Időközben tudomásunkra jutott, hogy nemrégiben Mátyásdombon kibővített szülői értekezletet tartottak az iskola ügyében, melyre a sajtót nem hívták meg. Úgy tudjuk, hogy a kistelepülés önkormányzata érvényes engedéllyel rendelkezik az iskola működésével kapcsolatban. Tilhof István polgármester nem kívánt nyilatkozni, mint ahogy a Székesfehérvári Tankerületi Központ álláspontját sem ismerhettük meg.

A faluban elterjedt, hogy hírzárlat van az iskola ügyében, a szülőktől úgy értesültünk, hogy kiállnak iskolájukért, nem hagyják a felső tagozatot. Többen hangsúlyozták: amennyiben a döntés megszületik, gyermekeiket nem íratják át Enyingre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!