Hírek

2017.08.03. 17:02

Mátyás László-emlékszoba Lepsényben

LEPSÉNY Mátyás László magánkönyvtárából emlékszobát alakítottak ki a könyvtárban. Az emlékszoba ünnepélyes átadását nemrégiben tartották.

V. Varga József

Mátyás László volt lepsényi, illetve enyingi lakos hagyatékában a lepsényi könyvtárat jelölte meg, mint gyűjteményének végleges őrzési helyét – mondta el lapunknak Borsos György könyvtáros.

A 7299 könyv, folyóirat és nyomtatvány a múlt év augusztusában érkezett meg a könyvtárba. A hely megfelelő kialakítását követően került sor az állományba vételre. A gyűjtemény éke az 599 dedikált könyv, a többiek között Jorge Semprun és Nagy László aláírásával.

Borsos György könyvtáros a Mátyás László-emlékszobában Fotó: V. Varga József

Az átadási ünnepséget Salamon Béla polgármester nyitotta meg, méltatva Mátyás László életét és kutató tevékenységét. Tóth Andrea jegyző Babits Mihály versével emlékezett, majd végül Borsos György mutatta be a jelenlévőknek a gyűjteményt.

Az ünnepségen részt vett Mátyás László családja, lepsényi díszpolgárok, a képviselő-testület tagjai, valamint a település olvasni vágyó lakói. A család ajándékként a könyvtárnak adományozta Mátyás László két nagy méretű arcképét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!