Hírek

2016.10.20. 10:06

Mások is jelentkeztek, hogy közeledett hozzájuk a bicskei gyermekotthon igazgatója (Frissítve)

Bicske – Úgy tűnik, egyre többen jelentkeznek, hogy elmeséljék történetüket a bicskei gyermekotthon igazgatójáról. Összefogásban reménykednek, s közben vannak olyanok is, akik „nemtelen támadásnak” nevezik a feljelentéseket

S. Töttő Rita

Folytatódik a bicskei Kossuth Zsuzsa gyermekotthon igazgatójának ügye, az rtl híradójában ugyanis elhangzott: újabb jelentkezők állítják, hogy az igazgató hozzájuk is közeledni próbált. Köztük egy jelenleg külföldön élő fiatalember, Pozsgai Dániel, aki abban reménykedik, hogy ha sokan összeállnak, lesz esélyük az áldozatoknak tisztázni a múltat. Sajtóértesülések szerint a jelenleg is az otthonban élő érintetteket megfenyegették, hogy ne tanúskodjanak, nyilatkozzanak, a rendőrség pedig csak a vádemelést követő egy hónappal, az első riport megjelenése után kereste fel őket.

Állítólag a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon dolgozói és lakói közleményt adtak ki, melyben kiálltak az igazgató mellett, ám ilyen jellegű nyilatkozatot nem találtunk sehol. Bicskén azonban vannak mások is, akik az igazgató mellé álltak, többek közt egy Király Katalin nevű gyógyszerész, aki a 2060.blog.hu-n a következőket állítja „János bácsiról”: „Igaz ember, szójátékkal élve IGAZ-gató. Soha nem élne vissza a rábízott gyermekek ragaszkodásával.” Ezután pedig azt írja: „ jól működő „Vásárhelyi-módszer” kifejlesztője. Mindenkire gondja van, aki hozzá fordul, elvállalja azokat a gyerekeket is, akiket az ország egyetlen más gyermekotthonában sem látnak szívesen. Mostanában nemtelen támadások érik néhány volt diákja részéről.”

A feol.hu megkereste a rendőrséget, hogy megkérdezze, tudnak-e arról, hogy valakik nyomást gyakorolhatnak az otthonban lakó gyerekekre és próbálnak-e tenni ez ellen. Azt is megkérdeztük, a rendőrségen is jelentkeztek-e az ügy kirobbanása óta érintettek. Takács József, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megkeresésünkre elmondta: a kihallgatások jelenleg is folyamatban vannak, eddig azonban semmilyen kényszerintézkedés nem történt. A rendőrséghez pedig nem érkezett eddig olyan jellegű bejelentés, amely arról szólna, hogy az otthonban élő gyerekekre bárki nyomást gyakorolna tanúvallomásaik kapcsán. A feol.hu a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnál is érdeklődött, ahol a fentieken kívül azt is megkérdeztük, jelenleg ki vezeti az intézményt, illetve, hogy próbálják-e valahogy megvédeni az ügyben lehetségesen érintett gyerekeket a nyomásgyakorlástól.

Frissítés:

Oláh Miklós, a főigazgatóság sajtóreferense elárulta: a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthont október 10-e óta Nagy Kálmán, a Bokréta Lakásotthoni és Gyermekotthoni Központ igazgatója vezeti. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz egyébként a gyámoktól nem érkezett jelentés arról, hogy az otthonban lakókat bárki is megfenyegette volna, vagy nyomást gyakorolt volna rájuk. Kérdéseinkre továbbá elárulták, nincs tudomásunk arról sem, ami az rtl műsorában – egy volt nevelő által – elhangzott, mely szerint az igazgatóhelyettes bármelyik gyermeket megfenyegette volna - aki egyébként október 7-én visszaadta vezetői megbízását.

Előzmények >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!