Hírek

2009.01.06. 03:29

Martonvásáron nem kértek a költségvetési hiányból

<b>Martonvásár</b> - Bár nincs többségben a testületben az ellenzék, javaslatukat a többség is elfogadta. Így mondtak igent a 2009-es költségvetési irányelvekre mindannyian.

Zsohár Melinda

Az önkormányzati testület egyhangúlag fogadta el a 2009. évi költségvetési koncepciót, amely számokat egyelőre nem, csupán irányelveket fogalmazott meg, tájékoztatott Kiss Gábor polgármester. Martonvásár is szűkös költségvetésből gazdálkodik, mint általában a települések, kényszerű megoldásként kötvényt bocsátottak ki tavaly, így 550 millió forintos hitelhez jutottak lélegzetvételképpen. Ebből az összegből 220 millió forintot költöttek el, részint működésre, valamint hiteltörlesztésre, s ingatlant is vásárolt az önkormányzat, reménybeli befektetésként.

A 14 tagú testületből a hatfős ellenzék a koncepció végszavazása előtt feltételeket támasztott, amit a többség megértett - tájékoztatott Szabó Tibor képviselő a hatokból. Csak olyan költségvetést támogatnak, amely nem tervez hiányt, kizárólag nullás büdzsé jöhet szóba, szólt az első feltétel. A kötvénykibocsátás kapcsán megmaradt pénzt csak olyasmire fordíthatja az önkormányzat, ami hasznot, profitot termel, hangzott másodjára. Javaslatot is tettek konkrét célra, amit később kívánnak nyilvánosságra hozni, egyelőre a vizsgálódás és a tárgyalás szakaszában tart az ügy. Harmadik feltételnek létszámstopot szabtak az önkormányzati intézményekben, nem lehet senkit felvenni idén. A testület megvitatta a javaslatokat, majd mindenki igennel szavazott a feltételekre és a költségvetési koncepcióra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!