Hírek

2017.03.12. 12:07

Március 15.: megyeszerte emlékezünk a nemzeti ünnepen

Március idusán, nemzeti ünnepünkön, a forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk megyeszerte.

Bokros Judit

„Ó nagy nap, szép nap, légy örökre áldott, Hozz mindig új fényt, új dalt, új virágot!” (Juhász Gyula)

Március 14. kedd

Iszkaszentgyörgy, 15 óra: Az iskola diákjai és az óvodások adnak ünnepi műsort a Pappenheim-kastély színháztermében. Ezt követően koszorúzás lesz a Kossuth téren, az 1848-as emlékműnél. 

Jenő, 15.30 óra: Ünnepség az Emlékparkban.

Káloz, 18 óra: Megemlékezés a mozi épületében, majd fáklyás felvonulás a Hősi emlékműhöz, műsor és koszorúzás. 

Nádasdladány, 14 óra: A Nádasdy iskola ünnepi műsora közösségi házban.

Soponya, 11 óra: Megemlékezés a református templom kertjében, Béndek József polgármester beszéde, közreműködnek a Zichy iskola diákjai.

Szabadbattyán, 12 óra: Megemlékezés a Batthyány iskola tornatermében, majd koszorúzás a Széchenyi-szobornál. 18 óra: Ünnepség a művelődési házban, köszöntőt mond Polyák István polgármester, közreműködik a Sárrét Néptáncegyüttes és a Fórum színjátszó csoport. Fáklyás felvonulás és koszorúzás a Széchenyi-szobornál.

Úrhida, 11 óra: A Géza Fejedelem iskola diákjainak műsora a közösségi házban, majd koszorúzás a Szabadságharcos emlékműnél.

Dégen 10 órakor koszorúznak az első világháborús emlékműnél. A műsorral egybekötött megemlékezés 17 órakor, az általános iskola színháztermében kezdődik.

Mezőfalván 16 órakor tartják az ünnepséget a Kiss Kálmán Művelődési Házban. Ezután fáklyás felvonulás indul a Petőfi-falig, majd koszorúznak is.

Nagyvenyimen 15 órakor kezdődik a megemlékezés az iskola tornatermében.

Perkátán 16 órakor kezdődik a hivatalos ünnepség a faluházban. A Kossuth-szobornál 17 órakor koszorúznak a résztvevők.

Válon 18 órától 19.30 óráig tart a nemzeti ünnepi megemlékezés, a polgármesteri hivatalban.

Március 15. szerda

Aba, 10 óra: Ünnepi beszédek, a művészeti iskola diákjainak műsora a Béke téri iskola dísztermében. Koszorúzás a ’48-as kopjafánál. Közreműködik az Abai Fú-vószenekar.

Bodajk, 16 óra: A ’48-as emlékműnél tartandó ünnepségen közreműködnek a helyi általános iskola diákjai, valamint a SzívHang Kórus. 

Csősz, 10 óra: Megemlékezés a művelődési házban, Földesi Gábor polgármester köszöntője. A műsor közreműködői: óvodások és diákok, Deák Péter, Balázs Miklós és a Csőszért Egyesület. Koszorúzás a Szoborkertben.

Enying, 9 óra: Népdaléneklő verseny a Tinódi református iskola dísztermében. 14 óra: Koszorúzás a Szentgyörgyi Dezső téren az 1848-as emlékkőnél. A művelődési házban beszédet mond Varga Gábor országgyűlési képviselő, majd műsort adnak a Batthyány gimnázium és általános iskola diákjai. Huszonöt éve város Enying! Beszédet mond Kató Balázs keramikus. Kiállítás a 25 évvel ezelőtti városavató képeiből és tárgyi emlékeiből. Megnyitja Viplak Tibor polgármester.

Kisláng, 18 óra: Fáklyás felvonulás a Petőfi-szoborhoz, a Tamási Áron iskola diákjainak ünnepi műsora.

Kőszárhegy, 10 óra: Fiatalok ünnepi műsora a művelődési házban.

Lajoskomárom, 16.30 óra: Ünnepi beszédet mond Pirtyák Zsolt polgármester a mozi helyiségében, majd ökumenikus istentisztelet, valamint a Gesztenyefasori Iskola műsora. 17.45 óra: Brici Kerekes Bianka festmény- és Brici Kerekes Miklós fotókiállításának megnyitója, bevezetőt mond Marikucza Péter, a Történelmi Kör elnöke. 18.30 óra: Fáklyás felvonulás az 1848-1849-es emléktáblához.

Mezőkomárom, 10 óra: Istentisztelet a református templomban. 10.30 óra: Megemlékezés és ünnepi műsor a Petőfi-szobornál, Köő Péter polgármester beszéde.

Mezőszentgyörgy, 17.30 óra: Diákok műsora a művelődési házban, majd fáklyás felvonulás a Millenniumi emlékműhöz, ünnepi beszéd és koszorúzás.

Mór, 10 óra: Megemlékezés a Szabdság téri emlékműnél. Köszöntőt mond Fenyves Péter polgármester, az ünnepi műsorban közreműködnek a Petőfi iskola diákjai. 15 óra 30: A XIV. Móri Diák Művészeti Fesztivál gálaműsora a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban.

Polgárdi, 10 óra: Húsz éve város Polgárdi! Megemlékezés a Batthyány ligetben. Beszédet mond Nyikos László polgármester, a Széchenyi iskola diákjainak műsora.

Sárbogárd, 18.30 óra: Ünnepi megemlékezés a művelődési központban, majd fáklyás menet és koszorúzás a Hősök terén, a Petőfi-emléktáblánál. Beszédet mond Sükösd Tamás polgármester, közreműködnek Viasz Zoltán (furulya) és a Petőfi gimnázium diákjai.

Sárkeresztúr, 15 óra: Beszédet mond Csutiné Turi Ibolya polgármester, majd az általános iskola diákjai adnak műsort a művelődési házban. Koszorúzás. 

Sárszentmihály, 9 óra: Megemlékezés a Hősi emlékműnél, beszédet mond Kalmár Tibor polgármester, a nyugdíjasklub énekkarának műsora, közreműködik Szabó Virág református lelkész.

Tác, 9 óra: Közös könyörgés a református gyülekezeti teremben. 9.30 óra: Megemlékezés az emlékműnél, majd műsor a tornacsarnokban.

Baracson 11 órakor tartanak koszorúzást Kornis Károly huszár főhadnagy sírjánál a templomosi temetőben. A faluházban 17 órakor ünnepi köszöntőt következik, majd az általános iskola tanulói adnak műsort.

Bicskén 16 órakor beszédet tart Molnár Krisztián a művelődési központban. Az ünnepségen fúvószenekar és az általános iskolások is közreműködnek. A Kossuth tértől fáklyás felvonulás, a Kossuth-szobornál koszorúzás lesz.

Ercsiben 16 órakor kezdődik az ünnepség a Petőfi-szobornál, ahol koszorúznak, majd a művelődési házban lesz a megemlékezés. Ekkor adják át a városi díjakat is.

Iváncsán 18 órakor fáklyás felvonulás indul a református és a katolikus templom elől. Ezután koszorúznak az 1848–1849-es kopjafánál, majd ünnepi műsor kezdődik a faluházban.

Kisapostagon 15 órakor emlékeznek az 1848-as forradalomra Petőfi Sándor szobránál.

Lovasberényben 10 órakor kezdődik az ünnepség a Róna József Művelődési Házban. Az ünnepség után az emlékműnél koszorúznak.

Pusztaszabolcson 9 órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés koszorúzással, az önkormányzat előtti parkolóban.

Ráckeresztúron 10 órakor a tornacsarnokban kezdődik az ünnepi műsor, amelyben óvodások és iskolások működnek közre. Az ünnepség után koszorúzás lesz a Hősök kertjében álló emlékműnél.

Sukorón 10 órakor kezdődik a megemlékezés: rossz idő esetén a kultúrházban tartják, jó időben a téren.

Vereben 10 órakor ünnepi beszéddel kezdődik a megemlékezés, a református templomkertben. A koszorúzás Kovács János református lelkész emléktáblájánál lesz, ezt 10.30-kor az iskolások műsora követi a közösségi házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!