Hírek

2016.10.25. 19:50

Tovább bővült a dunai halászati őrség flottája

Dunaújváros - Joggal ünnepeltek tegnap délután a helyi horgásztanyán. A pontyok mellé speciális őrcsónak és terepjáró is érkezett.

Szabó Szabolcs

Az Ercsitől Dunaföldvárig tartó Duna-szakaszt a HVDSZ (Horgászegyesületek Velencei Tavi és Dunamenti Szövetsége) és a Hofesz (Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége) közesen kezeli. E munkának egyik fontos pillére a vízterület és környékének ellenőrzése és megóvása, amelyet az említett szövetségenként három-három főállású rendészeti felhatalmazással bíró halászati őr lát el. Munkájukat keddtől egy speciális őrhajó és új terepjáró is segíti.

A járművek fogadása és átadása előtt azonban haltelepítést is végeztek a szakemberek a Duna középső szakaszán. Mindezekről Simon Béla számolt be lapunknak.

- Négy település közelében, Adonynál, Kulcsnál, Rácalmásnál és Dunaújvárosnál összesen öt ponton több mint 38 mázsa háromnyaras, horogérett pontyot telepítettünk kedden. Emellett az Ercsi és Dunaföldvár közötti Duna-szakaszt kezelő Hofesz-HVDSZ közös halászati őrszolgálata is irigylésre méltó flottával gyarapodott tegnap.

Süllő, vagyis az a speciális felszereléssel rendelkező őrhajó, amely a jövőben hatékonyan segítheti majd a térségben dolgozó halászati őrök mindennapi munkáját Fotó: Ady Géza

Egyik büszkeségünk a Süllő, azaz a halászati őrhajó, amelyből mindössze két példány készült, és minden speciális felszerelést megkapott ahhoz, hogy a jövőben hatékonyan segítse a halászati őrök munkáját. A flotta másik pillére az új terepjáró, amelynek köszönhetően tovább javulhat a szolgálat hatékonysága.

Simon Béla, a Peremvárosi Horgászok Egyesületének elnöke, aki elárulta: a munkában részt vevő tagok tegnap halászléfőzéssel ünnepelték az új flottát Fotó: Ady Géza

E két járműbeszerzés közel öt és fél millió forintba kerül, és mindez nagy lépés a két egyesülés és a helyi horgásztársadalom számára - mondta el Simon Béla, aki az idei év eddigi tapasztalatairól is beszámolt: - A kezdeti nehézségek után sikerült jól és hatékonyan, szinte minden érintett szereplő számára előnyösen kialakítani az adott vízterület üzemeltetését. A legfőbb cél, hogy ismét magára találjon a vízterület halállománya, és hogy óvjuk, ápoljuk a ránk bízott Duna-szakasz környezeti állapotát.

 

 

Fent a Süllő, vagyis az a speciális felszereléssel rendelkező őrhajó, amely a jövőben hatékonyan segítheti majd a térségben dolgozó halászati őrök mindennapi munkáját

 

Lenti képünkön Simon Béla, a Peremvárosi Horgászok Egyesületének elnöke, aki elárulta: a munkában részt vevő tagok tegnap halászléfőzéssel ünnepelték az új flottát

 

Fotó: Ady Géza

38 mázsa ponty került
kedden a Dunába



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!