Hírek

2013.12.19. 13:35

Enyingen új rendelőintézetben várják a betegeket 2015 nyarától

Enying - Csaknem 30 ezer beteget fogadnak ma is a városi rendelőintézetben. A rideg falak, a korszerűtlen elrendezés, az avuló eszközök lassan a feledés homályába merülhetnek.

Miskei Anita

Éppen tavaly ősszel ünnepelték az enyingi rendelőintézet fennállásának 50. évfordulóját. Varga Gábor országgyűlési képviselő akkor megígérte, addig dolgozik, lobbizik, míg az enyingiek is méltó körülmények között dolgozhatnak, vagy épp jelentkezhetnek betegekként. Hiszen a mai rendelő meglehetősen korszerűtlen, elavult már eszközparkja is, racionális pénzügyi keretek között nem lehet átalakítani, felújítani. Azonban a kitartó munka és pályázatok eredményeként a Fejér Megyei Szent György Kórház infrastrukturális fejlesztése keretében Enyingen új rendelőintézetet építenek.

Nem csak a betegek, a rendelőintézetben dolgozó orvosok, ápolók is várják az új szolgáltatásokkal bővülő intézményt
(Fotó: A szerző)

- 2006 és 2010 között két pályázat benyújtására nyílott lehetőség, eredményeként Sárbogárdon sikerült egy korszerűsítést megvalósítani. Nagy fájdalom volt azonban számunkra, hogy az enyingi terveket nem támogatták. Ma már azt mondom, ez szerencse is, hiszen most egy új, modern és tovább bővíthető épületet kapunk - mondta Varga Gábor. Csernavölgyi István, a Szent György Kórház főigazgatója pedig hozzáfűzte, a szakorvosi óraszámokat is fejlesztik, lesz kardiológia, terheléses EKG, tüdőgyógyászat, diabetikus szakrendelés és oktatóterem is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!