Hírek

2017.07.19. 15:14

Manipulálják a rádiós vízmérőket?

FEJÉR MEGYE - A távleolvasásra alkalmas mellékvízmérők felszerelésével egyidőben megjelentek a digitális manipulálások is. A Fejérvíz majd két éves tapasztalatát osztotta meg velünk, elárulva azt is, hányan „nyúltak” bele a rendszerbe és hogy nekik ez milyen büntetéssel járt.

S. Töttő Rita

A hiteles időszak lejártát követően az elmúlt két évben cserélték a legtöbb mellékvízmérőt Székesfehérváron, melynek nagy részét a Fejérvíz Zrt. végezte el. A cserék legnagyobb előnye, hogy ezúttal már korszerű, rádiós jeladóval ellátott, így távleolvasásra alkalmas mérőket szereltek fel a háztartásokban. Ennek köszönhetően kiküszöbölhető számos probléma, ráadásul a manipulációkra is fény derül.

A jeladós mérők egyik legnagyobb haszna a felhasználók szempontjából elsősorban az, hogy nem kell otthon lenni, várni a leolvasót, és nem mellékes az sem, hogy maga a leolvasás és így a számlázás is pontosabb, megbízhatóbb.

A vízmű számára ugyanígy, nem kell a lakásba bemenni leolvasni a mérőt, egyszerre és egy időpontban lehet az adatokhoz hozzáférni. Így megszűnnek az adatok hiányából, az eltérő időpontban történő leolvasásokból, a felhasználók egy kis részének hamis adatközléséből, a leolvasás és az adatbevitel tévesztéséből származó hibák.

Zsebők Lajos, a Fejérvíz munkatársa elárulta: beváltották a hozzá fűzött reményeket a távleolvasást lehetővé tévő mellékvízmérők. Kiderült például az, hogy igenis akadnak olyanok, akik megpróbálják manipulálni a rádiós jeladókat is.

A részletekről a Fejér Megyei Hírlap július 20-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!