Hírek

2017.05.01. 12:57

Majális zenészek Pázmándon

Hét zenész ült fel egy szekérre és hajnali hat órától, délig végig muzsikálta Pázmándot május elsején.

E. Várkonyi Péter

A zenés ébresztő része volt az egész napos majálisnak, amelyet a Pázmándi Spájz Egyesület rendezett a falu sportpályáján.

Fotó: E. Várkonyi Péter

A vidám zeneszóra a lakók köszöntötték a házuk előtt elvonuló, majd meg-megálló muzsikusokat: Majdán Bálintot, Kőszegi Józsefet, Nagy Zsoltot, Nyárai Tibort, Kolonics Attilát, Vagyócki Imrét, és Nyárai Istvánt, akik régi, május elsejei, mozgalmi dalokat fújtak, nótákat és szerelmes dalokat elevenítettek fel a  népi motívumok kimeríthetetlen tárházából. Délelőtt, kisebb megállási szünetekkel, - amikor a 19 éves Bíbor ló is megpihent, kocsis gazdájával, Ambrus Sándorral - folyamatosan szólt a zene négy keréken, csaknem délig.

A lakók  pálinkával, háztáji borral kínálták őket. A hajnali ébresztő vonulása a sportpályán ért véget, ahova bevonult az egyfogatos szekér a tangóharmonikásokkal, a szaxofonosokkal, a szintetizátorossal, a dob- és cintányéros zenészekkel, a közönség legnagyobb örömére. Itt egy körben összefonódva, a kocsist és fogatát, és a rajta ülő zenészeket körtánccal fogadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!