Hírek

2017.07.25. 16:53

Magyar cukrászok sikere - A fehérvári Damniczki Balázs is képviselte hazánkat

BOLOGNA , SZÉKESFEHÉRVÁR - Damniczki Balázs cukrászmester is a magyarokat képviselte a Gelato World Tour fagylaltverseny európai döntőjén, amely kedden délután ért véget.

Laci Patrícia

A Gelato World Tour nemzetközi fagylaltverseny a szakmabeliek egy csúcsának is mondható, hiszen ezen a megmérettetésen tényleg csak a legjobbak képviselhetik az országukat. A verseny magyar selejtezőjét még áprilisban a székesfehérvári Damniczki Balázs, illetve a gyenesdiási Somogyi Renáta nyerte meg, így ők jutottak tovább a július 24-én és július 25-én megrendezett európai döntőbe, amelyet az olaszországi Bolognában tartottak. Végül még egy magyar cukrász, a dunaharaszti Karl Zsolt is képviselhette hazánkat, mert egy másik versenyző visszalépett.

Az eseményekről Damniczki Balázs közösségi oldalán folyamatosan tájékoztatta ismerőseit, így egyszerűen nyomon lehetett követni, mi is zajlik éppen a versenyen. Ráadásul Balázsék sikeresen bejutottak 160 induló közül a legjobb 20 közé! Ez azért is nagy siker, mert magyarok még sosem jártak ezen a versenyen.

Fotó: Damniczki Balázs

Az eredményhirdetés után megkérdeztük a fehérvári cukrászmestertől, hogyan szerepeltek a magyarok. Elmondta, Somogyi Renáta második helyezett lett, akinek szívből gratulált, Karl Zsolt egy különdíjat zsebelt be. Damniczki Balázs elmesélte, a két hazai cukrásszal nagyon jól összekovácsolódtak, a versenyen végig segítették egymást, nem pedig vetélytársként tekintettek egymásra.

– Nagyon pozitív élmény volt a verseny, sokan is szurkoltak nekünk – osztotta meg velünk a cukrászmester, aki egyébként kedveli a versenyeket, s továbbra is részt fog venni hasonló megmérettetéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!