Hírek

2006.05.16. 12:18

Madárinfluenza-tánc

Abidjan (MTI) - A madárinfluenzától fertõzött, görcsökben agonizáló tyúkok inspirálták azokat a tánclépéseket, amelyekre már egy héttel a kór megjelenése után rázni kezdték magukat az emberek egy elefántcsontparti szórakozóhelyen.

Mórocz Zsolt

A Marcory-Gasoil nevû szórakozóhelyen táncolták elõször a divatos elefántcsontparti zenékre a madárinfluenza-táncot. A klub egyébként Abidjan azon kerületében található, ahol maga a betegség is elõször felütötte a fejét. A
náthás csirketáncnak is nevezett mozgás azóta egyre jobban terjed országszerte, mindehhez hozzájárult a népszerû énekesnõ, Aicha Koné is, aki legutóbb a televízióban utánozta a haldokló szárnyasokat - adta hírül a Le Figaro címû francia napilap.
Az elefántcsontpartiak egyébként nem kegyetlen természetükbõl fakadóan lejtik a madárinfluenza-táncot: az afrikai országban õsi hagyomány a társadalmat érintõ események eltáncolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!