Hírek

2017.08.06. 08:59

Hintók, lovak és bálák - Népi fogathajtó és lovas ügyességi versenyt rendeztek Kőszárhegyen

Kőszárhegy – A lovas társadalom összetartó közösség. A Fogas család bábáskodása mellett népi fogathajtó és lovas ügyességi versenyt rendeztek szombaton a település központjában.

V. Varga József

Lovasokról és lovaikról szól ez a nap – fogalmazta meg Fogasné Bognár Judit. A családról, a gyerekekről – kellemes időtöltésről. A kánikulára tekintettel pörögtek az események.

A népi fogathajtó kategóriában első helyezést ért el Fidinger Ádám, megelőzve Kőszegi Szabolcsot és Rábai Richárdot. A hintók versenyében Koch László győzött, második Molnár Máté, harmadik Leitold Csaba. A póni kategória eredménye: 1. Rózsa Ferenc, 2. Farkas Péter, 3. Fogas Lajos. Különdíjat kapott a 10 éves Fogas Máté segédhajtó és Pintér József gyönyörű lovaiért. A gyerekek  lóhátas ügyességi viadalát Pintér Ádám nyerte Fogas Máté előtt. Felnőtt kategóriában Szabó Bence lett az első, megelőzve Kis (Kumisz) Szabolcsot és Molnár Mátét.

Ugroci Zsófi (b) a Manna nevű tinker paripával      Fotó: V. Varga József

Délidőben a  finom ebéddel (üstökben rotyogott a gulyásleves) Méreg Istvánné Irénke szolgált, és a szervezők a megfelelő folyadék-utánpótlásról is kiválóan gondoskodtak a nagy melegben.

A vidámság sem hiányzott a programok sorából. Az asszonytoló viadalban a Farkas László, Fogas Zsófi páros diadalmaskodott, 2. Kis Szabolcs és Barta Szilvia, 3.  Farkas Zsolt és Albert Rózsa. A bálatoló megmérettetést Takács András, Kis Szabolcs és Rábai Richárd nyerte, második a Fogas Team.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!