Hírek

2017.05.11. 11:00

Ligetsori útfelújítás: csütörtökön átadták a munkaterületet

Székesfehérvár - Csütörtökön délelőtt szinte minden érintett hatóság és szakma képviselőjének részvételével szemlét és munkaterület-átadást tartottak a Koronás parkban, a Ligetsor hivatalosan június 6-án induló, kb. 700 millió forint költségű felújítása kapcsán.

Kocsis Noémi

A kivitelező akár már holnap elkezdheti a munkát, de június 6-án mindenképpen, a hotel és sportcsarnok előtti burkolatrészt jelentő I. ütem (a Mészöly Géza utca felőli teljes pályás lezárással) ugyanis akkor veszi kezdetét. A sajtónyilvános eseményen a nagy kiterjedésű körzet egyik képviselője, Kovács Béla Sándor elmondta, az érintett lakosság számára vélhetőleg nem lesz kellemes az egy éves kivitelezési időtartam, viszont sokat nyer vele a városrész. A másik képviselő, Szigli István hozzátette: az útfelújítás a városrész rehabilitációjának gyakorlatilag az utolsó fontos eleme, s ezzel megoldódna, hogy közlekedni és parkolni is lehessen a területen.

A tegnapi hivatalos munkaterület-átadáson Fotó: Molnár Artúr

- A lakosságnak eddig is többször jeleztük, mivel jár majd a felújítás, de miután sok részlet még most van egyeztetés alatt, egy nagy, minden kérdésre kiterjedő lakossági fórumot tartunk május 17-én 17 órától a Vörösmarty Általános Iskolában. Itt mindenki felteheti a kérdéseit a beruházó és a kivitelező képviselőinek, továbbá az érintett hatóságoknak is - mondta Szigli István.

A további egyeztetések és az ütemezés pontos tisztázására hivatkozva a helyszínen így csak részinformációkat kaphattunk arról, mi is vár az itt lakókra. Az már biztos, hogy június 6-án reggelre (valószínűleg az előző éjszaka) elkerül a Szedreskerti autóbusz decentrum a jelenlegi helyéről, de a KNYKK Zrt. jelen lévő képviselői még nem tudtak részletekkel szolgálni arról, az ideiglenes végállomásként szolgáló új helyszínen, a Palotai úti hulladékudvar előtti parkolóban miként alakítják ki a végállomást. Annyit viszont elmondtak, előzetesen vizsgálták az érintett buszjáratok megváltozott útvonala miatti esetleges menetidő-növekedéseket és nem tapasztaltak számottevő késéseket.

A beruházás műszaki felelőse nem kívánt érdemben nyilatkozni.

Az önkormányzat részéről Nagy Zsolt közlekedési irodavezetőtől érdeklődtünk még, a Ligetsor kétsávos lezársakor jelenleg ott parkoló autókkal mi lesz - az irodavezető úgy reagált, "mindenki meg fogja találni a maga helyét". A kérdésre, hogy - a házak között jelenleg parkoló járművek számát tekintve - ez ügyben nem számítanak-e parkolási anomáliákra, Nagy Zsolt úgy hangsúlyozta, parkolni mindenképpen csak szabályosan lehet a területen a felújítás alatt is.

A felújítás részletes ütemezését a május 17-i fórumon kívánják ismeretni a lakókkal. Kérdésként merült még fel, a június 6-i munkakezdés hogyan befolyásolja a közeli általános iskola életét, az ott tervezett balalgást például - e kérdésre azt a választ kaptuk, az iskola háta mögötti, tó felé eső útszakasz az I. ütem alatt is járható és az I. ütem nem érinti az oktatási intézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!