Hírek

2014.12.03. 20:30

Lezárult a Holokauszt Emlékév helyi programsorozata

Székesfehérvár - A Holokauszt 70. évfordulója alkalmából szervezett konferenciát az Alba Civitas Történeti Alapítvány. Ezzel a konferenciával zárult a Holokauszt Emlékév helyi programsorozata.

Buthy Lilla

Három tudományos előadás nem várostörténeti, inkább magyarországi vonatkozásban mutatta be a zsidóság helyzetét, nem csak a vészkorszakra, a 20. század egészére fókuszálva.

- Az emlékév célja az emlékezés és az emlékeztetés volt, különösen a háromezer elhurcolt és meggyilkolt megyei áldozatra. Az üzenete pedig, hogy ezek a szörnyűségek. soha többé ne történhessenek meg - mondta el Cser-Palkovics András polgármester. A MAZSIHISZ irodavezetője, Répás Péter hozzátette, ez az utolsó olyan kerek évforduló, amikor még jelentős számban velünk lehetnek, akik túlélték a borzalmakat. Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke szerint a programok célja a kirekesztés elleni harc sikere.

 

Címkék#holokauszt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!