Hírek

2013.10.11. 12:57

Letették az új épülettömb alapkövét a Szent György kórházban

Székesfehérvár - Ünnepélyes keretek között letették a Szent György kórház új épülettömbjének alapkövét pénteken. A több mint nyolcmilliárd forintos beruházással az intézmény újabb lépést tesz a korszerű betegellátás felé - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Hajnal Csilla

A két évvel ezelőtt kezdődött projekt célja, hogy a Szent György Egyetemi Oktatókórházban - amely a térség egyetlen, 24 órában komplex ellátást nyújtani képes  intézménye - megalapozzák a ma még szétszórtan működő szakmai egységek egy épülettömbben való elhelyezését. A három szintes, hatezer négyzetméteres új épületben  helyet kap a központi műtőblokk, a központi intenzív osztály egy része, a szeptikus részleg és a központi sterilizáló. Fejlesztik a haemodinamikai  és az endoszkópos laboratóriumot. Szakmailag nagy előre lépést jelent, hogy a neurológia osztály a CT mellé költözhet a pályázatnak köszönhetően.

Az intézmény megtalálta a helyét a rendszerben, a nyitott szívműtét kivételével a Szent György kórház minden akut ellátásra képes, ellátási stabilitást nyújt a térségben. Megígérhetjük, hogy innen nem fordul vissza mentő - mondta Csernavölgyi István főigazgató a sajtótájékoztatón, aki hangsúlyozta: az, hogy most itt tart a kórház,  minden itt dolgozó érdeme. Ezért is került bele az alapkő mellett elhelyezendő kapszulába az intézmény összes munkavállalójának neve - jelképes köszönetképpen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!