Hírek

2013.12.13. 16:50

Lesz új rendelőintézetük az enyingieknek

Enying - A település régi álma valósulhat meg egy pályázati forrásnak köszönhetően, új rendelőintézet épül a Szabadság téren. Európai színvonalú, korszerű intézményben fogadják a betegeket.

Miskei Anita

Csernavölgyi István bemutatta az új rendelőintézet terveit, kiemelte, fejlesztik a szakorvosi óraszámokat

Hosszú évek óta vár már a térség központjában fekvő Enying városa, s az itt élők arra, hogy egy szebb, korszerűbb rendelőintézetbe térjenek be problémáikkal. Korábban is voltak már kezdeményezések, pályázati forrást azonban csak most sikerült nyerni az intézmény megvalósításához. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház infrastruktúra fejlesztése az integrált Fejér megyei egészségügyi ellátórendszer érdekében címmel meghirdetett projekt keretében az anyaintézmény mellett az enyingi rendelőintézet fejlesztése is cél volt. Csernavölgyi István főigazgató pénteken egy tájékoztató keretében hangsúlyozta, a legfőbb céljuk az volt, hogy a székesfehérvári bázisú kórház térségi intézményei is fejlődjenek, bekapcsolódjanak az oktató programba is. Ma már egyedüliként az országban 24 órás komplex, aktív ellátás zajlik. Ezt a munkát csak egy megfelelő megyei intézményrendszer keretében lehet végezni, s ehhez nyújtanak segítséget a térségi rendelőintézetek, a sárbogárdi, csákvári, móri és enyingi rendelők - mondta Csernavölgyi István. Aki kiemelte, az aktív ellátás fejlesztéséhez Székesfehérváron is bővítés zajlik, Enyingen pedig egy 100 százalékos támogatás keretében új rendelőintézet épül. Infrastruktúra és eszközfejlesztés kezdődik, mely a város régi álma volt már. Az idén májusban benyújtott pályázat eredményes volt, 705 millió forint forrást nyertünk a beruházás megvalósítására. Nagy volt már a nyomás mind a szakma, mind pedig a lakosság részéről, épp ezért örültünk ennek a sikernek. Az új rendelőintézet mellett szól, hogy ezt a mai épületet, melyben jelenleg a rendelés zajlik, lehetetlen lett volna racionális körülmények között korszerűsíteni. Az új, korszerű intézmény megépítésénél pedig nem kell kompromisszumokat kötnünk, enélkül is megfelelnek minden elvárásnak, sőt, tovább bővíthető is lesz - hangsúlyozta Csernavölgyi István.

Varga Gábor országgyűlési képviselő szintén jelen volt a tájékoztatónk, kiemelte, hosszú ideje dolgoztak már azon, hogy pénzt hozzanak a fejlesztésekhez. Korábban az elutasítást nehéz volt elfogadni, azonban most a sikernek kell örülni, hisz 2015 nyarára megépülhet az új rendelőintézet.

Pődör Gyula polgármester hozzáfűzte, minden erejükkel azon dolgoznak a képviselő-testület tagjaival, hogy az egészséges életmód feltételeit megteremtsék a városban, ezért hamarosan egy tanuszoda is épülhet, s talán a szennyvízberuházás megvalósítására is lesz lehetőségük a jobb életminőség megteremtése érdekében.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!