Hírek

2016.02.01. 19:42

Lesz még szép világ? A köztársaság napjára emlékeztek az Országalmánál

Székesfehérvár - Lesz még egyszer szép a világ /Lesz még Magyar Köztársaság - idézték hétfőn Bródy János dalszövegét az Országalmánál, ahol a DK és az MSZP helyi szervezetének kezdeményezésére emlékeztek a köztársaság napjára.

Gábor Gina

A Magyar Nemzetgyűlés 70 éve, 1946. február 1-jén hozta létre a Magyar Köztársaságot. Ennek emlékére 2005 óta február 1-je a Magyar Köztársaság Napja. Ünnep volt ez Magyarországnak, hiszen a rendszerváltást követően végre megadatott, hogy olyan államformában élhessenek az emberek, amely a szabadság, egyenlőség, testvériség értékeire épül - hangsúlyozta az MSZP fehérvári elnöke Márton Roland. Hozzátette: a hatalom birtokosai a köztársaság ellenségei. A Fidesz a köztársaságot rombolta, amikor eltorzította a választási rendszert, súlytalanná tette a hatalmat ellenőrző intézményeket. Ezért létre kellene hozni az alternatív alkotmánybíróságot, költségvetési tanácsot és médiatanácsot, hogy ismét olyan világot lehessen teremteni, amelyben jogbiztonság, kiszámíthatóság jólét van: mert ezt jelenti a köztársaság.

Ráczné Földi Judit, a fehérvári DK elnöke Bródy János sorait idézve azt mondta, akkor lesz szép világ, ha a sajtó újra szabad és sokszínű lesz. Ha mindenki a jövedelmi viszonyainak megfelelően járul hozzá a közterhekhez, és ha az ország kigyógyul a korrupció betegségéből. Abból a betegségből, amellyel a Fidesz fertőzte meg az országot.

A résztvevők egy-egy szál fehér szegfűvel, gyertyagyújtással emlékeztek a 70. évfordulóra és a jeles napra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!