Hírek

2014.01.06. 19:00

„ Lelőlek, te szarrágó takony... ”

A bíróság jövő hétfőn hirdet határozatot abban a magánvádas ügyben, ami egy pofon létéről vagy nemlétéről szól.

Zsigó Ferenc

Ha csak arról lenne szó, amit a bevezetőben írtunk - vagyis hogy volt-e pofon vagy sem - akkor ez az írás nem jelenne meg, ilyen perpatvarok ugyanis tucatjával zajlanak a bíróságon, s többségük nem is való az újság hasábjaira. Itt azonban olyan ügyről van szó, ami a háttere miatt érdemli meg a publicitást. A perbe fogott férfi (hogy pofozkodó vagy békés, ezt majd eldönti a bíróság) felesége ugyanis sok embertől kapott milliós összegeket azzal, hogy azt jól megforgatva , kamatostul adja vissza. Ebből aztán nem lett semmi (mármint a kamatostul visszaadásból), és emiatt B-né Anikóra sokan haragszanak a faluban. A tegnapi tárgyaláson főszereplő pofon is ennek jegyében csattant el. Vagy nem...

Korábban írtunk a B-né N. Anikó által becsapottak jelentkezése nyomán arról, hogy a károsultak arra figyelmeztetik a közvéleményt, ne dőljenek be a nő szövegének, mert soha nem adja meg a kicsalt pénzt, se kamatostul, se sehogy. Az ügyben történt feljelentések nyomán lezárult nyomozásról is adtunk hírt tavaly augusztus 30-án. A rendőrségi tájékoztatás szerint a nő havi 10 százalékos hozamígérettel vett át kisebb-nagyobb összegeket ismerőseitől, majd az ígért határidőre se a tőkét se a hozamot nem fizette vissza. A rendőrségi közlemény szerint az asszony nem volt ismeretlen a nyomozók előtt, 2012-ben ugyanis már folyt ellene eljárás ugyancsak csalás gyanújával, de ítélet még nem született az ügyben. A tavaly augusztusi plusz nyilván hozzácsapódott a korábbihoz, és egyben kezeli a bíróság B-né csalási (avagy bedőlt üzleti) ügyeit, tudomásunk szerint január 28-án lesz a tárgyalás.

Hirt Igor (balra) bíró jövő hétfőn hirdet ítélet. B. János (jobbra) állítólag többeket megfenyegetett (Fotó: Koppán Viktor)

Nyilván összefügg a fentiekkel az ominózus pofon ügye, de mint tudjuk, a bíróság szigorúan köti magát a törvényi előírásokhoz, és csak úgy nem hozhat összefüggésbe dolgokat. Így hát tegnap, a könnyű testi sértés (alias pofon) ügyében indult eljárásban a magánvádló és a terhelt meccsét láthattuk kiegészítve az igazságügyi orvos szakértővel a pofon léte vagy nemléte ügyében.

A hosszas bevezető után lássuk a hétfői történéseket!

Hirt Igor bíró előtt megjelent az állítólagos pofont elszenvedő magánvádló, Nyisalovits Péter, az állítólagosan pofozkodó terhelt (az ilyen eljárásokban így hívják a vádlottat), B. János (ő nem járult hozzá nevének kiírásához és arcképe közléséhez), néhány tanú és érdeklődő Lovasberényből, ahol többeknek tartozik B. János felesége.

- A látlelet és egyéb iratok alapján egyértelmű, hogy a vádló nyakán bőrpír keletkezett, ami azonban büntetőjogi értelemben nem sérülés - fogalmazott Steltzer Ferenc igazságügyi orvos szakértő, aki kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a bőrpír okozójaként a pofon nem zárható ki, de egyértelműen nem is igazolható.

A tanúként meghallgatott Csancsár Kálmán elmondta, hogy B. János őt is megfenyegette, amikor a pénzét követelve elment hozzájuk: Anikó nem volt otthon, János azt mondta, te szarrágó takony, lelőlek, ha még egyszer idejössz...

- Hamis tanúkat én is tudtam volna hozni saját igazam igazolására - mondta B. János a bíró kérdésére, miszerint kíván-e még valamit elmondani. Ugyanerre a kérdésre válaszolva a magánvádló Nyisalovits Péter kissé kiakadva így fogalmazott: Minden igaz, amit elmondtam, B. János megfenyegetett, megpofozott. A tanúk meghallgatását azért kértem, hogy igazolják: B. János nem szavahihető ember.

Hirt bíró jövő hétfőn 11 órakor hirdet ítéletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!