Hírek

2012.07.18. 07:16

Lélekbúvárból lett üzletanyu

Székesfehérvár - Két kisgyermekes anyukaként néhány éve még mint pszichológus dolgozott Vida Ágnes, a Gazdagmami program szülőanyja. Mára saját vállakozásával több ezer kismamának segített elindulni az üzletasszonnyá válás útján.

Kocsis Noémi

Székesfehérváron a hétvégi kreatív pikniken csíptük el a kisgyermekes családok vállalkozásfejlesztésében profi anyukát, s  rögtön nekiszegeztük a kérdést: itt van kezünkben egy létező, de kezdő vállalkozás szórólapja, ő hogyan kezdene hozzá a marketing fejlesztéséhez?
- Nos, mindenképpen kihasználnám az internet marketinges eszközeit - mondta Ági. - Közösségi oldalakon és saját blogon keresztül is érdemes reklámozni saját tevékenységünket, egy-egy szokatlan megoldás, jó ötlet aranyat érhet. És persze hatásos a jól szerkesztett hírlevél - első körben ezekre fordítanék időt és gondot.


Vida Ági nem akart naponta órákat utazni a munkahelyére és unta, hogy alig tud a gyermekeivel lenni. Többet foglalkozva a várandósság lelki oldalával és pszichológiájával rájött, hogy tanácsadásaival másokon is segíthet, s hamarosan az interneten kínálta csekélyebb összegért ismereteit, melyek idővel rövid tanfolyamokká nőtték ki magukat, immár kisgyermekeseknek szóló marketingismeretekkel, vállalkozásindítási tudnivalókkal kibővülve. Az on-line lehetőség lassan indult be, de hamarosan igen népszerűvé vált: máig több, mint kétezer jelentkező tanult vállalkozást a speciális képzésben.

A kezdeteket azonban Ági is megszenvedte, ezért is int kitartásra mindenkit, aki hozzá fordul tanácsért.
- Egyáltalán nem volt szerencsém, sőt kifejezetten peches voltam, mert a megpályázott munkákat kezdetben mindig más kapta meg - mesél erről a honlapján. Nem adta fel, szisztematikusan kutatta a lehetőségeket, ingyenes oktatócsomagokat, ajánlatokat, és az összes témába vágó hírlevélre feliratkozott. Ha valami pénzhez jutott, abból könyveket, tudást vásárolt. 2007-ben indított kismamablogja ma napi 8000 látogatót generál, a hírlevélre 70 ezren iratkoztak fel. Tizenegy oktatócsomagot és két könyvet írt távmunkáról, vállakozásfejlesztésről.
- Három éve a saját weboldalunkon készítettünk felmérést 2000 érintett kisgyermekes, gyesen lévő megkérdezésével. A válaszadók 47 százaléka nem tudott volna a gyes után visszamenni előző munkahelyére. Persze egy vállalkozás beindítása sok nehézséggel jár, főleg anyagi téren - én mégis a saját példámmal biztatok a váltásra mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!