Hírek

2014.05.29. 12:46

Lebukott a 20 éves internetes csaló

Székesfehérvár - Letöltendő börtönbüntetést kér vádiratában a Székesfehérvári Járási Ügyészség annak a 20 éves csalónak az ügyében, aki 134 embert szedett rá internetes hirdetéseivel.

Zsigó Ferenc

A férfi, mivel állandó jövedelemmel nem rendelkezett, elhatározta, hogy oly módon fog pénzt szerezni, hogy internetes oldalakról letöltött fényképek felhasználásával szórakoztató elektronikai cikkeket fog eladásra meghirdetni, s a bevételt zsebre teszi. 2012. szeptember 6-át követően különböző internetes hirdető oldalakon hirdetéseket adott fel és beazonosításának megnehezítése végett különböző felhasználóneveket, e-mail címeket, illetve telefonszámokat adott meg, illetve azon tartotta a kapcsolatot.

A gyanútlan sértettek által megrendelt termékeket nem küldte el és a vételárat sem utalta vissza, később pedig elérhetetlenné vált. Így a bűncselekménnyel okozott összesen közel 2.650.000 forint kár nem térült meg. Az ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 134 rendbeli csalás vétsége miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, az előzetes letartóztatás első fokú ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta a Székesfehérvári Járásbíróságnak.

A Büntető Törvénykönyv a férfi által elkövetett legsúlyosabb bűncselekményt 3 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni, a büntetési tétel felső határa a halmazati szabályok szerint 4,5 év - tudatta a feol.hu-val Jászberényiné Király Teodóra ügyészségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!