Hírek

2014.02.21. 14:00

Velencei-tó Kapuja: látványosak a változások

Velence - Részben az évszakhoz képest jó időnek, részben a beruházó munkájának köszönhetően gyorsan formálódik a térség legnagyobb turisztikai létesítménye.

Tihanyi Tamás

A létesítményben már javában folynak a festést előkészítő munkálatok (Fotó: Lénia 2 Kft.)

- A hidegebbre fordult időjárás ellenére is töretlen lendülettel folytatódott az elmúlt egy hónapban a munka a Velencei-tó Kapuja elnevezésű projekt teljes építési területén - tájékoztatta lapunkat Posch Ede, a beruházás kommunikációs feladatait ellátó Lénia 2 Kft. ügyvezetője. A szakember hozzátette: az utóbbi hetekben is látványos változások történtek. Lassacskán célegyenesbe fordul a térség legnagyobb turisztikai fejlesztésének megvalósítása. A helyszínen már jól látható, hogyan is álmodta meg a tervező a megújuló szabad strandot és az azt övező épületegyüttest. A homokos strandot, mely igazi gyermekparadicsomnak ígérkezik, sétány zárja le, jobbra az emeleti nyitott, fedett korzó épül.

A homokos strandot nagy kiterjedésű zöld szigetek teszik majd élővé , fákkal, cserjékkel, virágágyásokkal, öntözött pázsittal. Megújult a partfal és a kikötő épülete is, amelyet szintén parkosított terület vesz körül. A tóra néző, klimatizált folyosón teljes hosszában elkészült a gipszkarton álmennyezet, és javában folynak már a festést előkészítő munkálatok is. A központi épületben helyére került a látványlift szerkezete, most éppen az üvegburkolat szerelése van napirenden. Időközben a nagyméretű, csodálatos kilátást kínáló tetőterasz járófelületei is majdnem teljesen elkészültek. A projekt felől tehát amióta a jelenlegi beruházó átvette a területet nem hallani kedvezőtlen hírt. Együttműködésük az önkormányzattal kiegyensúlyozott. A múltban, a korábbi építő csődje miatt sokáig kilátástalan volt a folytatás és értékes hónapok mentek veszendőbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!