Hírek

2014.10.21. 15:45

Látványos tudomány - Az elméleti előadás után jött a fizika-show

A Meet the Scientist című programnak adott otthont a Lánczos Kornél Gimnázium, amit a Magyar Innovációs Szövetség indított el, a Magyar Fulbright bizottsággal és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségével együtt.

Buthy Lilla

Az országos programsorozat célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése a honi középiskolások körében. Az idei tanév első állomása kedden a Lánczos Kornél Gimnázium volt, ahol többek között előadást tartott Hamar Péter, a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Kar Kórélettani Intézetének egyetemi tanára, korábbi Fulbright-ösztöndíjas. Amíg a gimnazisták a tudományos előadást hallgatták az aulában, Szépvölgyi Ákost a Magyar Innovációs Szövetség Közép- Dunántúli igazgatóját kérdeztük a program jelentőségéről.

- 2010-ben indult útjára ez a szemléletformáló program. Azt tűztük ki célul, hogy érdekes információkkal lássuk el a fiatalokat, hogy megmutassuk nekik egy adott tudományterületen milyen érdekességek vannak, mivel lehet foglalkozni. A végcélunk pedig az, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalokat segítsük. Ezt pedig megpróbáljuk látványosan tenni. Olyan előadókat hívunk, akik szakterületük kiválóságai, ahogy ma is, egy fizikai bemutatóval, show-val megfűszerezve. A rendezvénysorozat már nagyon sok helyre eljutott, mindig olyan középiskolába megyünk, ahol ennek apropója van, Székesfehérváron a Lánczos Gimnázium ilyen - mondta el az igazgató.

Fotó: Molnár Artúr

Az előadás után nagyon egyszerű fizikai kísérletekre csodálkozhattak rá a diákok. A győri Mobilis Központ munkatársai tartottak interaktív bemutatót a jégről, vízről, levegőről, majd egy kicsit robbantottak és füstöltek is.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!