Hírek

2017.08.17. 17:35

Látványos motorozás egy jó cél érdekében - Balesetben megsérült barátjuknak gyűjtöttek!

SÁRSZENTÁGOTA/KÁLOZ - Nagyjából egy éve motorozik együtt a Dirty Stunt Team két tagja, Barna Máté és Szabó Gergő.

Szanyi-Nagy Judit

A fiatal motorosok mindkét településen, Sárszentágotán és Kálozon is megmutatták tehetségüket a közelmúltban. Sárszentágotán Paudics Mihály felkérésére csaptak a lovak közé a helyi motorostalálkozón egy félórás műsorral. A megérkezésüket követően lepakolták a motorokat, majd elkezdődött a szokásos bemelegítés: a nyújtás, lazítás - megelőzve a fájdalmas félrelépéseket.

Zöld motorral Szabó Gergő, elöl pedig Barna Máté
Fotó: SZNJ

Aztán, ahogy az lenni szokott, megtisztították a használt szakaszt a portól, kavicsoktól, és felmérték a féktávolságokat, valamint azt, hogy meddig lehet egykeréken menni, mennyire dobál a kijelölt út. A keskenyebb, huplis szakaszokon leginkább arra kellett figyelniük, nehogy elvágódjanak oldalra, de egy aknafedő is megnehezítheti a dolgukat.

Mindenesetre a terepfelmérés jól sikerült: a fiúkat hatalmas ováció - és a technikai hibák esetén nagy biztatás - fogadta. Ők pedig a közönséget biztatták arra, hogy adakozzanak, ugyanis Barna Máté és Szabó Gergő egy kislángi barátjuk, Hermann Zoltán és családja segítésére gyűjtöttek a motoros show idején. Zoli idén márciusban szenvedett motorbalesetet, miközben Kislángról Soponyára utazott kétkerekűjével, hogy megtankolja azt. Nem ért oda. És bár már nincsen kómában, nem tud beszélni, lebénult.

A Zolinak gyűjtött összeget a fiúk már át is adták a családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!