Hírek

2017.05.30. 19:55

Mi kerüljön a Köfém Sportcsarnok helyére?

SZÉKESFEHÉRVÁR Lakossági fórum volt hétfőn a Köfém Művelődési Házban. A következő időszak feladata eldönteni, mi legyen a Köfém Sportcsarnok helyén.

Majer Tamás

A Börgöndpusztától a Lövöldéig, a Takarodótól a Budai útig szélesen elterülő 14-es választókörzet képviselője, Dienesné Fluck Györgyi nyitotta meg a fórumot. Szót ejtett a bővülő közvilágításról, a tavalyi út- és járdafelújításokról, amely munkák idén is folytatódnak. Megvan a pénz a Zombori út korszerűsítésére is - ezt már Cser-Palkovics András polgármester mondta el -, a tervezői munka zajlik, az engedélyeztetés után jöhet a közbeszereztetés. A cél, hogy 2018 tavaszának elején átadhassák a munkaterületet a kivitelezőnek.

2017-2021 között sorban megújulnak a fehérvári orvosi rendelők, ez a munka éppen a Köfémen indul. Gyermekorvosi rendelés hetente kétszer lesz, egyelőre máshol praktizáló háziorvosok járnak majd át ide. Felújítják a Szivárvány Óvoda épületeit is, a tető és a homlokzat szorul renoválásra.

Cser-Palkovics András elmondta, 100 parkoló kivitelezéséről egyeztek meg az Acronickal Fotó: Molnár Artúr

A környék, különösen az ipari park okozta parkolási gondjain az Acronickal kötött friss megállapodás segíthet: egy közel 100 helyes parkoló területében és kivitelezésében jutott egyezségre a cég és a város. Két újabb 40-50 férőhelyes parkolóra is van ötlet. Az új, multifunkciós rendezvénycsarnoknál csaknem 1000 parkoló lesz, ezeket is bárki használhatja majd napközben. Cser-Palkovics András közös gondolkodásra kérte föl a környéken élőket a 2019 végére funkcióját vesztő, elavult, felújítani nem célszerű Köfém Sportcsarnok hasznosításáról. Parkosítás, közösségi tér, parkoló egyaránt fölmerülhet itt.

- Szeretném megismerni a környéken élők véleményét e terület rehabilitációjáról - fogalmazott a polgármester.

Máris jöttek sorban az ötletek, felmerült futópálya, liget, játszótér, de közösségi kert víziója is. A Köfém Művelődési Ház programkínálatát is szélesítheti egy új, szabadtéri helyszín.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!