Hírek

2016.06.30. 08:28

Lakossági felhívás - Ne dőljenek be a trükkös csalóknak!

Ismeretlenek telefonos egyenlegfeltöltésre hivatkozva próbáltak megtéveszteni Bicske környékén elő embereket. Kérjük, ne dőljenek be a csalóknak!

Az elmúlt időszakban Fejér megye több településén előfordult a trükkös csalások újszerű elkövetési módja. Ennek lényege, hogy ismeretlen személyek többnyire számkijelzés nélkül, esetenként számkijelzéssel mobiltelefonon felhívják a sértetteket. Közlik, hogy az egyik telefontársaság által meghirdetett nyereményjátékban pénzösszeget nyertek. A csalásra irányuló telefonálás elkövetője ezt követően arra szólítja fel a sértettet, hogy telefonos egyenlegfeltöltést hajtson végre, vagy feltöltő kártyával végezzen vásárlást. Ezt szabja feltételül annak érdekében, hogy az elnyert pénzösszeg átutalható legyen a sértett bankszámlájára.

Az elkövető folyamatosan tartja a kapcsolatot a sértettel. Ennek során többször felszólítja arra, hogy a megadott 30-as előhívó számmal jelzett telefonszámokra bankautomata használatával különböző összegeket (többnyire 15.000 forintot) töltsön fel.

A jóhiszemű és gyanútlan sértett, reménykedve az ígért pénzösszeg (többnyire 50.000 forint és 700.000 forint között) elnyerésében, a felszólításnak eleget tesz, azonban ezt nem követi az ígért nyeremény átutalása.

A Bicskei Rendőrkapitányság kéri az illetékességi területén található települések lakosságát, hogy a hasonló esetek elkerülésének érdekében fokozott fenntartással kezeljék a jelzett tartalmú telefonhívásokat. A csalást elkövetni szándékozó személyek utasításait ne hajtsák végre.

Amennyiben hasonló jellegű bűncselekmény áldozatává váltak jelentkezzenek személyesen a Bicskei Rendőrkapitányságon, vagy hívják a 06-22/566-020 telefonszámot, illetve névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!