Hírek

2013.02.04. 13:47

Lakatos János nagy fellépésre készül

Székesfehérvár - A nemzetközi sikereket elért orvos-csellista, Lakatos János tartott előadói estet a Prohászka templomban. A zenész a New York-i Carnegie Hall-ban tartandó fellépésére készül.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Lakatos János csellista  a Prohászka temlom kápolnájában játszott (Fotó: Nagy Norbert)

A fehérvári koncerten Bach, Scarlatti, Haydn, Schubert és Popper művei hangzottak el.  Ami pedig a  Carnegie Hallt, illeti, aki kicsit is jártas a   zenei életben,  nagyon jól tudja, mit jelent  szerepelni, egyáltalán a lehetőséget megkapni, hogy  a világ  egyik legfontosabb koncerttermében lépjen fel.

Fotók: Nagy Norbert

Lakatos János 1963.  június 14-én született Fehérváron,  az  ének-zenei általános iskolában csellót tanult, a Vasvári gimnáziumban ének-zene tagozatra járt.  A  budapesti orvostudományi egyetemet végezte el, a  csellózást az egyetemen sem hagyta abba.   Jelenleg énektanár feleségével Kocson élnek.  Az interneten fedezte fel az amatőr zenészek számára  meghirdetett nemzetközi versenyt. Ő David Popper Magyar rapszódia című darabjának felvételét küldte el, a  második lett vele.  Az első két helyezett  játszhat a Carnegie Hall-ban.  A  koncertje március 24-én lesz, most az utazást szervezi, készíti elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!