Hírek

2012.11.05. 13:47

Labdarúgó NB II - Mindkét csapat nyert Fejérben

Felcsút, Csákvár - A listavezető Puskás Akadémia FC, valamint az Aqvital-Publo Csákvár is nyert az NB II-es futballbajnokság Nyugati-csoportjában.

Káldor András

A Puskás Akadémia csapata (Czirjék - Margitics, Papucsek, Aposztolopulosz, Farkas N. (Fabio 67) -  Szakály, Polonkai, Tóth B.  -  Baracskai (Luque 77), Gajdos (Junior 58), Zsolnai. Vezetőedző: Benczés Miklós), ha nem is játszott kirobbanó formában, de magabiztos győzelemmel, veretlenül őrzi első helyét csoportjában. A mezőny alsó régiójában elhelyezkedő BKV Előre ugyan próbálta megnehezíteni a vendéglátók dolgát, de tervüket csupán a 27. percig tudták megvalósítani, amikor Szakály Dénes 14 méteres lövése utat talált hálójukba. 1-0. A folytatásban is a hazai gárda dominált, és az 53. percben tovább növelte előnyét. Egy bal oldali Szakály-szabadrúgás után Vaszilejosz Aposztolopulosz csúsztatott a kapu közepébe, 2-0. Majd nyolc perc múlva emberhátrányba kerültek Mayer Ádám kiállítása miatt a vendégek, akik ugyan becsülettel próbálkoztak, de egyáltalán nem veszélyeztették az Akadémia újabb sikerét.

A Csákvár együttese - Gelei V.  - Ambrus, Sötét, Burucz, Ódé  - Hajdú S., Csordás Sz., Domján - Rigó G. (Junior, 87.), Vinicius (Szarka, 90.) -  Folmer (Molnár Cs., 79.). Vezetőedző: Bognár György - rendkívül fontos találkozón fogadta az előző szezonban még élvonalbeli Zalaegerszeget. Nos, minden a hazai elképzelések szerint alakult, főleg azután, hogy a 10. percben egy csákvári szöglet után Folmer a ZTE hálójába lőtt, 1-0. Az első félidőben továbbra is a Fejér megyei együttes támadott, a vendégek nem kerültek igazi helyzetbe.
 A fordulás után semmi nem változott, csak 12 perc után az eredmény: Vinícius remek átadása után Csordás talált a Zalaegerszeg kapujába, ez pedig már tetemes előnynek bizonyult. A ZTE nem is tudott változtatni a játék menetén, hiába próbálkozott, a  Csákvár szervezetten, okosan és főleg veszélyesen futballozott. Ennek köszönhetően teljesen megérdemelten 2-0-ra nyert nagynevű riválisa ellen és már osztályozós helyen áll. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!