Hírek

2015.06.03. 18:50

L. Simon László - Sportolási lehetőségeink

Tudatosan fejlesztjük gyönyörű tavunk településeit, intézményeit, szeretnénk, ha a Velencei-tó környéke lenne a hazai szabadidős sportok egyik legkeresettebb központja.

L. Simon László

Tervezzük az újabb kerékpárutakat, már most úgy érezzük, hétvégenként kitehetnénk a tavaly átadott szakaszokra a megtelt táblát. Folytatnunk kell tehát az úthálózat bővítését, helyenként a kész utak kiszélesítését. A Velencei-hegységben a hegyi kerékpárosok is jól érzik magukat. Pár éven belül Nadapon és Pázmándon át szeretnénk kerékpáron eljutni az alcsúti arborétumig vagy a majki kamalduli remeteségig.

Fontos volna, hogy a biciklisek ne csak egy napra érkezzenek ide, ehhez viszont az kell, hogy akár többféle körtúrát, akár csillagtúrákat tudjanak indítani a tó partjáról. A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közösen dolgozunk a sukorói evezős és kajak-kenupálya környezetének fejlesztési tervén, itt a versenysportokon túl a tömegsportok is jó otthonra találhatnának. S ha már kerékpárutak, valamint evezésre és úszásra alkalmas helyszínek találkozásáról van szó, joggal vetődött fel a velencei Kerékpáros Kompetencia Központ újabb egységének avatóünnepségén, hogy a hazai triatlon versenyek, amatőr és profi rendezvények legjobb helyszíne éppen a Velencei tónál lehet, s hogy érdemes a kormánynak is megfontolnia ezt a tervezésnél.

A lovassportok szerelmesei is egyre több színvonalas tókörnyéki lovardát fedezhetnek fel, s reméljük, a horgászturizmus is a méltó helyére kerül, persze ehhez hal is kell a tóba: sok horgász panaszkodik, hogy ma nem érdemes pecabotot venni a kézbe, javítani kellene az itteni halgazdálkodáson. A Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyének felújítása hamarosan elkészül, az itteni tornatermet újra használják az iskolások és a sportolók, a gárdonyi iskola melletti tornaterem is kibővült, hála a pázmándiakkal közös kézilabda egyesület tevékenységének, de hamarosan megkezdődhet az agárdi iskola melletti új csarnok építése is. Már csak egy uszoda hiányzik. 27-28 ezer ember él a környéken, Gárdony járási székhely, megérdemlünk tehát egy uszodát is, legyen az akár Gárdonyban, akár Velencén. A hírek szerint a szépen fejlődő velencei vízilabdások egyesülete a várossal összefogva új uszodát szeretne építeni, olyan helyen, amit akár a sukoróiak,akár a gárdonyiak, nyékiek, de még a pázmándiak is könnyen megközelíthetnek.

Örülünk a kezdeményezésnek, reméljük sikeres lesz a napokban benyújtott pályázatuk, személy szerint rám számíthatnak,mert nagyon szeretném,ha komplex sportolási lehetőségeket tudnánk biztosítania Velencei-tónál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!