Hírek

2014.08.07. 19:50

Megmentette a hős rendőr a másfél éves kisfiú életét

Egy másfél éves kisfiú esett medencébe szerdán délben. Ha nincs a közelben Jakab Ádám, lehet, hogy nem éli túl.

Sebestyén Lilla

Egy másfél éves fiú beleesett az otthoni medencébe és megfulladt, de szerencsére sikerült visszahozni, az életbe. A történtekről, most részletesen Jakab Ádám mesél, aki szinte perceken belül kiért társával a helyszínre és megkezdte a mellkaskompressziót, ami nélkül a gyermek nem élhette volna túl ezt a szerencsétlen balesetet.– Augusztus 6-án kaptunk jelentést, hogy a Radnóti utcában egy gyermek fekszik a medence mellett és aggódik az apuka, hogy valami baj történt – mesél a történtekről Ádám.

Jakab Ádám törzsőrmester három éve szolgál és véd (Fotó: Molnár Artúr)

A rendőr és társa egy pénzügyőr délben érkeztek a helyszínre, az apuka akkorra már teljes pánikban várta a segítséget.

- Üvöltve jött ki a házból kérte, hogy csináljunk valamit. Rögtön odarohantunk és vizsgálni kezdtük a gyereket, akinek akkorra már leállt a légzése - emlékszik vissza Jakab Ádám. Mint mondja: tűélesek ezek a képek, valószínű sose felejti el őket.

Ezt követően megkezdte az újraélesztést, míg társa nézte a fiú pulzusát.

- Pár percen belül kiérkeztek a velencei orvosi ügyeletről. Ekkor már hárman próbáltuk visszahozni őt az életbe. Majd sorban jöttek a többiek is, először a fehérvári mentősök, majd perceken belül a légimentősök is befutottak. Végül 13 óra környékén stabilizálni tudták az állapotát - mondja el a hős rendőr, aki nélkül nem valószínű, hogy a kisfiú túlélte volna ezt a balesetet.

A légimentők fél kettő körül tudtak felszállni a csemetével és azonnal a Heim Pál Kórházba szállították.

De még mindig kérdéses, hogyan történhetett meg ez a tragédia?

Információink szerint az édesapa elment otthonról, hogy bevásároljon, és rábízta a gyermeket tizenhét esztendős testvérére és annak barátjára. A 22 hónapos poronty és a két tinédzser a házban egy közös szobában tartózkodtak, amikor a pici kisurrant az ajtón. A két fiatal, ahogy észrevette a kisfiú eltűnését keresni kezdték, de már a medencében lebegve találtak rá.

Jakab Ádám folyamatosan tartja a kapcsolatot a hozzátartozókkal. Meséli: egyedül azon csodálkozik, hogy nem blokkolt le.

Egyébként Ádám még soha nem került hasonló helyzetbe, viszont nagyon örült, hogy segíthetett.

- Eleinte kommandós akartam lenni, mert az milyen menő, de őszintén szólva mostmár örülök, hogy rendőr lettem. Ezekért a pillanatokért megéri csinálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!