Hírek

2013.03.13. 18:03

Különös történet: ikrek, akik egy nap különbséggel szültek

Székesfehérvár - A hasonló sztorikra mondjuk, á, ilyen nincs, aztán valami amerikai megfilmesíti... Két anyuka, akik ikrek, egy nap különbséggel szültek kisfiúkat a Szent György kórházban. És az egybeeséseknek itt még nincs ám vége!

Kocsis Noémi

Két kis "kilós kenyér" fekszik az egyen kórházi toligálós ágyikókban, egyforma csíkos rugdalózóban töltik második napjukat e bolygón. Egyikük Ötvös Bence István, született 54 centivel és 3290 grammal, másikuk Takács Áron 56 centis és 3,6 kilós emberke. Eddig akár bármelyik új földlakóra hasonlíthatnának. Csakhogy.

Az apróságokra két, boldogan mosolygó, csinos édesanya néz le lágyan. Gyanúsan egyformák. Takács-Hoffart Máriát és Hoffart Ágnest gyakorlatilag a pólójuk színéről tudjuk csak megkülönböztetni, a többivel már bajban lennénk: ugyanis látogatásunkról nem tudtak, de gyorsan összekészültek. Egyforma papucsban, nadrágban, frizurával ám!... Várjuk a magyarázatot.

Takács-Hoffart Mária és Hoffart Ágnes Csetényi doktorral (Fotó: Pati-Nagy Bence)

- Minket a sors mindig összetartott - mondja Mária, aki két teljes perccel ifjabb az ikrénél. - Ha gyerekként ruhát választottunk, az egyik biztosan azt a darabot húzta ki a halomból, aminek a végét a másik fogta... Ági orvos akart lenni, pszichológus - én irtózom a vértől, közgazdasági pályára készültem. Úgy alakult, hogy végül mind a ketten Győrben végeztük a főiskolát, közgazdász-logisztikusok lettünk, ráadásul egy munkahelyen is dolgozunk. Igaz, legalább nem egy részlegen...

A friss anyukák az újságírók teljes összezavarodása előtt egy perccel említik meg, esküvőik azért nem egy időpontban voltak. De mielőtt felszabadult sóhajt hallatnánk, jönnek még különös részletek:

- Anélkül, hogy egyeztettünk volna ebben,  mindketten kiválasztottuk a terhesség végigkísérésére Csetényi Zsolt főorvos urat - fűzi tovább a szót Marcsi. - Az első vizsgálat ideje alatt Ágiék nyaraltak éppen, azt mondták, nem szakítják meg, de a rendelő előtt még így is sikerült összetalálkoznunk. Hát ti hogy kerültök ide? - kerekedett el Ági szeme. Én meg mondtam, hogy szerintem ugyanazért, amiért ti is. Az egyikünk március 13-ra, a másikunk 14-ére volt kiírva szülni...

Az ikertestvérek babái egy nap különbséggel jöttek világra (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Befut a doktor úr, akinek 19 éves praxisában még nem volt ilyen eset, de a kórház szülészetén 35 éve szolgáló főnővér sem emlékszik hasonlóra. Ez tényleg különleges - azt már mi tesszük hozzá, hogy a sorozatos, véletlennek tűnő, de valamennyire mégis sorsszerű egybeesések miatt valóban filmbe illő.

- Nem is figyeltem igazán az aznapi pácienslistát, sokan voltak, de akkor én is furcsán nézhettem, mikor elment egy hét hetes várandós anyuka, majd öt pácienssel később besétált a rendelőbe ugyanaz a várandós anyuka, szintén hét hetesen, de más névvel... - nevet Csetényi-doktor, aki szinte órára pontosan, egy nap eltéréssel segítette világra a természetes úton érkező babákat. Az apukák is mindketten flottul helyt álltak a szülőszobán. A doktor úr csak annyit kért a kismamáktól, ha lehet, ne ugyanazt a szülésznőt válasszák, mert akár hatalmas ide-oda szaladgálás is lehet a vége.

Végül minden ment a maga tökéletes útján, s ettől szép ez a kissé furcsa, de nagyon szerethető történet. Meg persze a két végeredménytől, akik most már kisimulva, békésen szuszognak egymás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!