Hírek

2013.12.13. 15:45

Közparkká vált Kislángon a templomkert

Enying, Polgárdi - A kötelezettségvállalás több mint 254 millió forint, a forrást a negyvennégy nyertes pályázó gazdaságfejlesztési és szolgáltatásfejlesztési célokra fordíthatja.

V. Varga József

Kislángon, a Mezőföld Helyi Közösség Egyesületnél benyújtott, nyertes vidékfejlesztési pályázat nyomán megújult a római katolikus egyházközség templomkertje.

Amint Tóth Terézia, az egyesület elnöke és Tóth Balázs, az egyesület munkaszervezetének vezetője lapunknak elmondta: a 15,36 millió forintos beruházással elkészült park közparkká vált. Megtudtuk még, hogy az egyházközség hivatalosan tavasszal avatja majd ünnepélyesen a Jézus Szíve templom kertjét, de a park már decembertől használható.

Gazdaságfejlesztésre összesen 130,6 millió, míg szolgáltatásfejlesztésre 124,1 millió forint jutott a különféle pályázatok nyomán

Infografika: Mezőföld egyesület

A legutóbbi számos, különböző jogcímű Leader-pályázaton negyvennégy nyertes jutott forráshoz. Önkormányzatok, egyesületek, egyházközségek, szövetségek, alapítványok, nyugdíjasklubok és vállalkozások Dégről, Enyingről, Kislángról, Lajoskomáromból, Lepsényből, Mezőszentgyörgyről és Polgárdiból.

Gazdaságfejlesztésre 130,6 millió, míg szolgáltatásfejlesztésre 124,1 millió forintnyi összeg jutott.

A Mezőföld egyesülethez két járás települései tartoznak - tette hozzá Tóth Terézia és Tóth Balázs. Az enyingi járásból Dég, Enying, Lajoskomárom, Mezőkomárom és Szabadhídvég; a polgárdi járásból pedig Kisláng, Lepsény, Mátyásdomb, Mezőszentgyörgy és Polgárdi.

Címkék#Kisláng

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!