Hírek

2017.07.10. 08:39

Közönségszavazás - Ki lesz 2017-ben Fehérvár Szépe - a Fejér Megyei Hírlap Királynője?

A kérdésre augusztus 26-án kapunk majd választ, a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap királynője verseny döntőjének végén. A végeredményt olvasóink szavazatai is befolyásolják: a Fejér Megyei Hírlapban és a feol.hu-n is szavazhatnak a jelöltekre egészen augusztus 22-ig.

FMH-információ

Július 10-étől elindult a szavazás a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője döntős lányaira, a végső határidő augusztus 22., kedd éjfél. Szavazni a cikk végén található felületen tud.

Miért fontos, hogy olvasóink is hangot adjanak véleményüknek? Azért, mert a közönség szavazatait zsűripontokká alakítjuk. Így a legtöbb voksot gyűjtő szépség három pontot, a második legtöbb szavazatot szerző két pontot kap, míg a harmadik helyen végző közönségkedvenc egy plusz ponttal indul. Ezek a pontszámok pedig a korábbi években is sokat jelentettek: volt, hogy ezen múltak helyezések.

Van, aki kíváncsiságból jelentkezett, van, aki komolyan gondolja, de a kérdés mindenkire vonatkozik: vajon ő lesz a következő Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője cím méltó győztese?

Bartal Laura

A 22 éves Bartal Laura jelenleg Székesfehérváron él, nagy boldogságban. Többek között ezért is lenne megtiszteltetés számára, ha ő nyerné meg idén a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyt.

A biztosítási cégnél dolgozó lány Budapesten született, öt perccel később az ikertestvére, Kinga látta meg a napvilágot. Jásdon, a Bakony szívében fekvő kis faluban nőtt fel.

- A szüleim és a környezetem mindig a becsületességre, a tiszteletre és a szorgalomra tanítottak - meséli. - A ház, a kert és az állatok gondozása nem engedett kompromisszumokat, az ott megtanultak végigkísérik az életemet mind a tanulás, mind a munkám során – teszi hozzá. Éppen ezért tanulmányait kiváló eredménnyel végezte el, emelt szintű érettségit tett, három nyelven beszél.Hobbija az olvasás, a kertészkedés, a főzés, de az állatok mellett a gyerekekkel is szeret foglalkozni. A krimi műfaj nagy kedvelője, rajongója a Columbo-sorozatnak.

- Egy időben nagy hobbim és szívügyem volt az önkénteskedés, ahol idős embereket látogattam, felolvastam nekik – meséli lelkesen.Járt Afrikában, Erdélyben, Olaszországban, Londonban és számos más helyen, nemcsak nyaralni, de tanulni is.

Laura méretei: 56 kilogramm, derék- 60, csípő- 73, mellbőség 80 centiméter.

Botos Bianka Julianna

A 21 éves Botos Bianka Julianna Fehérváron született, de Vértesacsán nőtt fel. – Rengeteg időt töltöttem Székesfehérváron, sok szép emlék köt a királyok városához, ugyanúgy, ahogy a kis falumhoz is – mondja. Jelenleg Budapesten tölti ideje nagy részét, hiszen ott dolgozik. Két munkahelye is van: felszolgáló egy hotelben, emellett hostesskedik. Az érettségit idén szerezte meg, később tolmács szeretne lenni.

Hobbijai között szerepel a tánc, és ásványokat is gyűjt – úgy véli, ezek szép ajándékok a Földünktől. Nagy állatszerető, imádja a kutyákat, lényegében három csivavával él együtt. Szabadidejében, ha teheti, szívesen kirándul. Kedvenc helyszínei a Balaton, Eger és az Országos Kékkör vonalán vannak, de kedveli a velencei Bence-hegyi kilátót is. Többször járt már Németországban, Lengyelországban és Olaszországban is. Nagy vágya eljutni a Távol-Keletre: Indiába és Thaiföldre.

A Fehérvár Szépe versenyre azért nevezett, hogy megtudja, hogyan zajlik egy szépségverseny. Úgy fogalmaz: tapasztalatszerzésnek és motivációnak is remek, hiszen sokkal közelebb kerül önmagához az ember. Célja, hogy lelkesen és boldogan élje meg a versenyt, a legtöbbet kihozva magából.

Bianka méretei: 46 kilogramm, derék- 62, csípő- 80, mellbőség 82 centiméter.

Bozsoki Bianka Bernadett

A 21 éves Bozsoki Bianka Bernadett Székesfehérváron született. Jelenleg Sárosdon él, három testvérével és szüleivel együtt. Középiskolai tanulmányait a megyeszékhelyen végezte, először a Tópartiban, később pedig a Kodolányiban.

– A modellkedés miatt váltottam iskolát. Nemzetközi modellként kijutottam már Kínába, pontosabban Pekingbe, illetve Tajvanon belül Tajpejre – meséli. Jelenleg az ELTE Tanító- és Óvónőképző Karon tanul tanító szakon,  a jövőben  szeretne ezen a területen dolgozni.

Kisiskolás korától kezdve táncol, mazsorettezik egy táncegyesületben, de citerázott is. A dél-mezőföldi Gerlice citerazenekarral  az ország legrangosabb címeit nyerték már el, például az Arany Páva-díjat. Szabadidejében szeret sportolni, futni és rajzolni, és az állatokat is kedveli, különösen a macskákat. 2015-ben csatlakozott a Sárosd Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez, amely csapattal a kismotorfecskendő-szerelési bajnokságban versenyeznek.

– Jelenleg országos második  helyen áll csapatunk, a női csapatok közül – emeli ki. A versenyt jó lehetőségnek tartja, kíváncsi, meddig tud eljutni, és milyen tapasztalatokat szerez majd.

Bianka méretei: 57 kilogramm, derék- 67, csípő- 97, mellbőség 83 centiméter.

Fejes Rebeka Rózsa

A 18 éves Fejes Rebeka Rózsa Székesfehérváron született, jelenleg Szabadbattyánban lakik.

A vendéglátásban kezdett, korábban bolti eladó volt, most nem dolgozik. Legfőbb hobbija a természetfotózás. Ebből kifolyólag elég sok helyen járt már, de – ahogyan ő fogalmaz – az utazásból sosem elég.

– Egyelőre Fejér megyén belül utazgatom, most a csókakői és az agárdi projekten vagyok túl – meséli. Leginkább a vízpartokat szereti, mert szerinte ott lehet a legszebb tájképeket készíteni. A természetfotózáson belül a naplementés képeket is kedveli.

A jövőben mindenképpen autókkal szeretne foglalkozni.  Elszántságát mutatja az is, amilyen nagy lelkesedéssel mesél a járművekről.

– Az autó nem csak egy négykerekű tárgy, ami eljuttat „A” pontból a „B” pontba. Része az embernek. Úgy vélem, akkor lesz egy ember igazán jó vezető, ha azonosulni tud az autóval; ez az egész pedig egy gyönyörű világot tár ki elénk – részletezi.

A Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap versenyre azért jelentkezett, hogy bizonyítson magának és a családjának, és hogy megmutassa, amit a fejébe vesz, azt véghez is viszi.

Rebeka méretei: 58 kilogramm, derék- 69, csípő- 92, mellbőség 84 centiméter.

Kiss Etelka

A 18 éves Kiss Etelka Székesfehérváron született, jelenleg Csőszön él. Itt nőtt fel, egyszer költöztek el a falun belül, egy saját építésű házba. A faluban található horgásztavaknál gyakran sétálgat ő is, mert szeret gyönyörködni az ottani szép környezetben.

Szereti a zenét, a táncokat, ha teheti, szívesen kirándul, főként erdős, sziklás, tavas helyekre vagy kilátókhoz. Amikor csak lehet, jégkorcsolyázik. Külföldön még nem járt, bár lett volna lehetősége, mégis úgy alakult, hogy meghiúsultak a korábbi tervei. Az országon belül Egert és Miskolctapolcát emeli ki. Gyakran jár Budapestre is, ott egy éve modellképzésen vett részt.  Leginkább az tölti fel, ha fotózásra mehet – ezért is örült annak, hogy bekerült a döntősök közé.

A középiskolában felszolgáló szakon tanult, de a közeljövőben szeretne érettségit szerezni. Jelenleg egy fehérvári fagylaltozóban dolgozik, de tanulóként hotelben is alkalmazták már felszolgálóként. – Még keresem a megfelelő munkahelyet – mondja.

Azért szeretne Fehérvár Szépe lenni, hogy bizonyítson magának és családjának: eléri azt, amit szeretne. Persze – teszi hozzá – emellett nagy elismerés is lenne a győzelem, az ezzel együtt járó kötelezettségekkel karöltve.

Etelka méretei: 53 kilogramm, derék- 62, csípő- 84, mellbőség 80 centiméter.

Mercsek Mercédesz

A 19 éves Mercsek Mercédesz Székesfehérváron született, jelenleg Abán él. Tanulmányait az abai általános iskolában kezdte, most pedig a Gorsium Művészeti Szakgimnázium tanulója.

Bár állítása szerint egyelőre nem igazán volt lehetősége különleges helyekre utazni, tervei között szerepel, hogy a közeljövőben a barátnőjével együtt körbeutazza a világot – ebben a tervében pedig nagyban segítené a szépségversenyes győzelem is. Kiemelt célpontja Kuba.

Nyáron leginkább a barátnőivel tölti a szabadidejét, ha tehetik, vízparton vannak. Körükben a Balaton a közkedveltebb, sok időt töltenek ott ebben az időszakban.

Mercédesz nem mellesleg nagy állatbarát is. Most egy kiskutyája van, de korábban, mivel mindig is nagy rajongója volt a lovaknak, lótulajdonos is volt.

Azért jelentkezett a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyre, mert Székesfehérvár közel áll a szívéhez, ebből kifolyólag szívesen képviselné a várost. Mindemellett szeretné megtalálni önmagát, és úgy érzi, hogy ebben ez a verseny fogja segíteni. Célja, hogy magabiztossá váljon, új embereket ismerhessen meg, és új dolgokat tanulhasson.

Mercédesz méretei: 50 kilogramm, derék- 80, csípő- 84, mellbőség 75 centiméter.

Mészáros Réka

A 22 éves Mészáros Réka Dunaújvárosban született, jelenleg Perkátán él.

Most végzett a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban, ahol ügyviteli titkárnak tanult. Szeret utazni, ehhez pedig a tanulmányi eredménye is nagyban hozzásegítette. Ennek köszönhetően ugyanis eljutott már Erdélybe és Párizsba is. Következő állomása a Vir-sziget, de sok más hely is érdekli még, országhatáron kívül és belül egyaránt. Tervei között szerepel Olaszország és Thaiföld meglátogatása, de Magyarországon belül Egerre és Pécsre is nagyon kíváncis.

A szabadidejét lehetőség szerint a barátaival tölti. Nagyon szeret énekelni, de a tánc is fontos részét képezi az életének: hat évig latintáncolt, három éven át pedig néptáncolt.

– Számomra különleges hely Székesfehérvár – mondja, majd meg is indokolja állítását: – Egy évet jártam Székesfehérvárra iskolába, és ez idő alatt nagyon megszerettem a várost. A régi épületek alapvetően is hangulatossá teszik az egészet, de az utcazenészek még jobban megadják a hangulatot. Boldog lennék, ha én lehetnék a Fehérvár Szépe verseny győztese. A családom és a barátaim is büszkék lennének rám.

Réka méretei: 50 kilogramm, derék- 75, csípő- 85, mellbőség 83 centiméter.

Pető Barbara

A 22 éves Pető Barbara Székesfehérváron született, és jelenleg is ebben a városban él.

Mindennapjainak fő mozgatórugója a boksz és a tánc, mert számára mindkettő jó stresszlevezető hatású.

– A bokszot különösen szeretem, mert nagyon hatékony, tényleg el tudok lazulni a segítségével: levezetem az összes stresszt  – meséli Barbara, majd hozzáteszi: – Három éve kezdtem a bokszot, itt, Székesfehérváron. Egyelőre hobbiszinten űzöm, ami azt jelenti, hogy a legtöbbször hétvégente járok a terembe, akkor, amikor az időm engedi. Persze, amennyire csak lehet, a hétköznapjaim részét is képezi ez a sport.

Egyelőre még nem járt különleges helyeken, de a nyereményből szívesen elutazna Chicagóba vagy New Yorkba. Épp ezért a jobb szerepléshez – a még jobb összképért és kitartásért – továbbra is szorgosan edz, és leginkább a táncban szeretne kiemelkedni.

– Nagy az önbizalmam – válaszolja nevetve, miért nevezett a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyre. És bár a barátai is biztatták, elsősorban saját maga miatt jelentkezett a megmérettetésre: ezáltal be tudná bizonyítani, hogy van mire büszkének lennie külsőleg és belsőleg egyaránt.

Barbara méretei:  52 kilogramm, derék- 65, csípő- 81,5, mellbőség 86,5 centiméter.

Reichert Karolina

A 17 éves Reichert Karolina Székesfehérváron született, és ebben a városban is él, szüleivel. Két testvére van, Mariann és Gergely, akikkel nagyon jó a kapcsolata.

Szeptemberben kezdi az utolsó tanévét a székesfehérvári Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumban, ügyviteli szakon. Az idei tanévet osztályelsőként zárta. Angolul és németül tanul.

Hét évig táncolt az Alba Regia Alapfokú Művészeti Tánciskolában. A tánc mellett szeret sportolni, rajzolni, festeni, olvasni és utazgatni is.

– Rengeteg gyönyörű helyen jártam már Magyarországon belül, de több országba is sikerült eljutnom, például Franciaországba, Ausztriába, Németországba és Olaszországba is – meséli.

Szabadidejében önkénteskedik – például az árváknak szervezett mikulásnapi rendezvényen segédkezik, hajfonást vállal, illetve a FEZEN fesztiválon hostesskedik –, a barátaival találkozik és a családjával kirándul.

– Kitartó, céltudatos, segítőkész és pozitív embernek tartanak – mondja Karolina.Azért szeretne a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője lenni, hogy megmutassa a belső értékek fontosságát, és hogy munkájával segíthesse a várost.

Karolina méretei:  53 kilogramm, derék- 64, csípő- 80, mellbőség 83 centiméter.

Szekeresné Kelner-Kiss Leona

A 22 éves Szekeresné Kelner-Kiss Leona Székesfehérváron született, jelenleg Seregélyesen él, a családjával együtt.

Bár most a kétéves kisfiával van gyesen, mellette szeptemberben elkezdi utolsó évét az ELTE óvódapedagógus szakán. – Már nagyon várom, hogy az általam választott és tanult szakmában dolgozhassak – mondja.

Szabadidejében szívesen kirándul a családjával és a barátnőivel. Szeret autózni, jelenleg pedig motorozni is tanul, ami már régi vágya volt, és amit már most, az elején nagyon élvez. Szeret fiatalokkal egy csapatban dolgozni, mert úgy – szerinte – sokkal lendületesebb a munka.

Azért jelentkezett a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyre, mert kíváncsi volt arra, hogy szülés után, családanyaként is van-e helye és annyi esélye egy szépségversenyen, mint a korabeli lányoknak.

– Elsődleges célom a döntőbe jutás volt, hogy részt vehessek a felkészítő táborban, és sok jó élménnyel gazdagodhassak, illetve új barátokat szerezhessek. De természetesen nagyon szeretném elnyerni a királynői címet, amivel kislánykori álmom válna valóra – részletezi Leona, majd hozzáteszi: – Az az álmom, hogy valódi királylány lehessek.

Leona méretei:  57 kilogramm, derék- 68, csípő- 80, mellbőség 90 centiméter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!