Hírek

2012.05.11. 12:28

Közlekedik a család: megyei vetélkedőre lehet jelentkezni

Székesfehérvár - Közlekedésbiztonsági napra várják az érdeklődőket június 2-án, a gyermekes családok pedig versenyre is jelentkezhetnek.

feol.hu

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság idei baleset-megelőzési propaganda tevékenységében előtérbe kívánja helyezni a családok szabályos közlekedésének bemutatását, ezáltal a példamutatás erejében rejlő lehetőségek teljes körű kiaknázásával pozitív példát akar mutatni a közlekedés többi részvevőjének. A fentiekre tekintettel a megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő ORFK-OBB meghirdeti a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

A megyei döntőt június 2-án, szombaton 12-18 óra között rendezik Székesfehérváron, Szent Flórián körúti Tesco áruház parkolójában, közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében. A Magyar Autóklub egy mobil baleset-megelőzési kamionnal kitelepül a rendezvény helyszínére, és a kilátogató gyerekek részére kerékpáros vetélkedőt, a gépjárművezetők részére elméleti, a mobil vezetéstechnikai pálya felhasználásával pedig gyakorlati képzést szervez. Egy kft. gépjárművezető oktatói az érdeklődők részére próbaút során adnak gyakorlati vezetéstechnikai tanácsokat, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete elsősegély nyújtási és újraélesztési bemutatóval vesz részt a programon. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz ingyenes látásvizsgálatra. A Közlekedésbiztonsági napon a rendőrség, a vöröskereszt technikai eszközeik bemutatásával emelik a rendezvény színvonalát.

A nyílt napok programjain bárki, ingyenesen részt vehet. A Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedőre azon családok jelentkezhetnek, akik két, 6-18 év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezik. A család valamennyi tagja KRESZ tesztlapot tölt ki, majd a gyermekek kerékpáros ügyességi, míg az egyik szülő gépkocsi vezetéstechnikai pályán mutathatja be tudását.

A rendezvényen folyamatosan mérik a családok elméleti és gyakorlati tudását, majd írásban értesítik azt a családot, amely a legsikeresebben szerepelt, és megyénket képviseli a verseny országos döntőjén októberben, a Zsámbék mellett átadásra kerülő közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban. A megyei döntőn a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ajándékait lehet megnyerni, míg az országos döntőről valamennyi résztvevő család értékes ajándéktárgyakkal térhet haza.

A versenyre történő jelentkezés a helyszínen történik.

Az ORFK-OBB honlapján tesztlapok helyes kitöltésével további négy család részére biztosítanak nevezési lehetőséget - közölte pénteken a bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!