Hírek

2017.06.18. 18:15

Közel hetven papagájt csodálhattak meg a látogatók Fehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR Papagájok ricsajától volt hangos a Művészetek Háza szombaton, ugyanis kiállítást rendeztek az egzotikus madarak rajongóinak legnagyobb örömére.

Laci Patrícia

Gyönyörűbbnél gyönyörűbb madarakkal találkozhattak az érdeklődők a papagájkiállításon, amelyet szombaton rendeztek a Művészetek Házában.

A kiállítást a Monorról érkező Németh család szervezte, emellett a különleges madarak is az ő tulajdonuk. Németh Nelli papagájtulajdonos elmesélte nekünk, hogy a kiállításra 68 darab madarat hoztak el, s összesen 34 fajtát tekinthettek meg az érdeklődők.
- Igyekeztünk különlegesebb fajtákat elhozni Fehérvárra, vannak kisebb és nagyobb példányok is. A malukui kakadu igen ritka, sőt, a kakaduk körében ez a fajta a legnagyobb testű, Magyarországon csak néhány embernek van belőle.

A kiállításon összesen 34-féle papagájjal találkozhattak az érdeklődők Fotó: Koppán Viktor

A mi malukui kakadunk 24 éves. Hoztunk a kiállításra vörössapkás papagájt, illetve arapapagájt is - sorolt fel néhány fajtát Németh Nelli, aki egyébként nagyon szereti a madarakat, sőt, elmondása szerint ugyanolyan szeretetéhesek, mint például a kutyák. Egyes fajták igénylik még a simogatást is.

A kiállítás résztvevői Bellával, a sárga-kék arapapagájjal is fotózkodhattak. A gyerekek nagyon élvezték, hogy egy ilyen barátságos madár ült a karjukon.

Darvas Réka látogatónak a gyermekei is beálltak a sorba, hogy készüljön egy kép Bellával, Darvas Amanda el is mondta, hogy eleinte azt hitte, nehezebb lesz a madár, de kellemeset csalódott, s elbűvölte Bella szépsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!