Hírek

2013.08.07. 18:56

Környezetszépítés: elindulhatunk a nemzetközi versenyen?

Székesfehérvár – A Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny zsűrije csütörtökön járja körbe a város közterületeit.

Mint már sok-sok éve, idén is részt vesz a megyeszékhely a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyen. Róth Péter alpolgármester elmondta: az elmúlt esztendőben rengeteget szépült Fehérvár, de még van mit tenni. Reméli, hogy a következő évben, a nemzetközi versenyen már teljes pompában szerepelhet a város. Ezt követően Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész számolt be az eddig elvégzett munkáról és a kiírt pályázatokról. A versenyen, a fő szempontok közé tartozik a város fejlődésének a mértéke, illetve az, hogy az önkormányzatnak mennyire sikerült bevonnia a lakóközösségeket és a fiatalokat a munkába – mondta el Pollák Erika, az egyik zsűritag, aki a magyarországi verseny megálmodója is egyben.

– Amióta utoljára, 1996-ban segítettem felkészíteni Fehérvárt a versenyre, még teljesen másképpen festett a város. Mostanra – ez már az idevezető úton is látszik – sokkal zöldebb lett itt a táj – vélekedett Erika. A zsűri végigjárja a kiemelt utcákat, és az Arany János Iskola növendékeinek a munkáját is megtekinti, illetve a palotaváros közösségi kertjeiről is meghallgat egy prezentációt, hogy megfelelő képet kapjon a városról. A verseny eredményhirdetése októberben lesz, amikor az is kiderül, elindulhat-e Székesfehérvár a nemzetközi versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!