Hírek

2016.11.30. 15:23

Kormányhatározat: megkapja a hiányzó 3,3 milliárdot a Sóstói stadion

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent, hogy a székesfehérvári stadionrekonstrukciós program megvalósításáról, valamint a Sóstó Természetvédelmi Terület és vidámparki csónakázótó rehabilitációjáról szóló program megvalósításához a magyar kormány 3,3 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el a költségvetés miniszterelnökségi fejezete alá tartozó országvédelmi alapból.

Házi Péter

Amint arról korábban beszámoltunk, a városi önkormányzat november 11-én döntött a stadion kivitelezőjéről, a Strabag vezette konzorcium végezheti el a munkát. Mivel azonban a Sóstói Stadion tervei 2014-15-ben készültek, időközben az UEFA megszigorította a 4-es kategóriájú stadionokra vonatkozó szabályokat, valamint a tervezési időszakhoz képest az építőipari anyagok világpiaci árai is emelkedtek (pl. az acél esetében ez 25 százalékos drágulást jelent), így a kivitelezés is megdrágult - derült ki a korábbi önkormányzati közleményből.

A Sóstói Stadion látványterve
Forrás: MNSK

A területvásárlásokkal és a környezet rendezésével együtt így 14,3 milliárd forintot tesz ki a beruházás költsége. Így viszont 3 milliárd a korábbi összeghez képest hiányzott, ezt a hiányzó összeget pótolta most ki a kormány az országvédelmi alapból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!