Hírek

2014.01.08. 16:10

Korda György a sclerosis multiplex betegségben szenvedőkért

Székesfehérvár - Idén is szerveznek bált a sclerosis multiplex (SM) betegségben szenvedők javára jelentették be szerdán a Hiemer-házban tartott sajtótájékoztatón.

Zsigó Ferenc

- Bízom benne, hogy az idei bál is olyan jó hangulatú és színvonalas lesz, mint a tavalyi első - mondta a sajtótájékoztatón Róth Péter alpolgármester, aki vállalta a rendezvény fővédnöki tisztét.

- A bál január 18-án lesz a Hotel Magyar Király báltermében, sztárvendégeink lesznek Korda György és Balázs Klári, akik fél órás koncertet adnak - tájékoztatott Vincz-Marton Nikoletta. A Magyar SM Társaság elnöke hozzátette, hogy legalább száz vendégre számítanak a bálon, melynek nettó bevételét a tagszervezetek támogatására fordítják.

A Magyar SM Társaság megkeresésére Korda György is nyilatkozott a rendezvénnyel kapcsolatban. A cukorbetegsége miatt immár naponta kétszeri injekciózással és fegyelmezetten élő, a napokban a 75. évét betöltött énekes annyiban sorsközösséget vállal a gyógyíthatatlan idegrendszeri kórral élő SM betegekkel, hogy közülük sokan szintén csak folyamatos injekciók révén tudják fenntartani állapotukat, késleltetni a rosszabbodást.

- A betegeknek nemcsak orvosi kezelésre van szükségük, hanem a lelkeket is gyógyítani kell. Tragédia, ha egy beteg magányossá válik, s egyedül marad, ezért nagyon fontos, hogy egy fenyegető betegség árnyékában is minél többen meg tudják őrizni a családi, baráti kapcsolataikat, a civil szervezetek pedig képviseljék és összetartsák a sorstársakat és segítsenek amiben tudnak az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került betegeknek - vallja Korda György.

- Nem vagyok bölcs: az utóbbi hónapokban a pályám 55 éves jubileumát ünneplő koncertsorozat keretében húsz sportcsarnokot töltöttünk meg az országban a több órás nagy koncertjeinkkel, ez pedig nem egy tipikus nyugdíjas elfoglaltság jelenti ki Korda György. Hozzáteszi: tudja, hogy lassítania kellene. Amint mondja, igyekszik elfogadni, hogy a kor előrehaladtával egyre több dologgal meg kell alkudni, ha valaki emberi módon szeretne még élni. 75 évesen is nehéz megbékélni a korlátokkal, ezért nagy tiszteletet és figyelmet érdemelnek azok az emberek, akiket a betegségük már fiatalon lassításra kényszerít - utal az SM betegekre Korda György, aki Balázs Klárival elfogadta a Magyar SM Társaság felkérését és fellép a január 18-i bálon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!