Hírek

2016.10.13. 12:40

Korábban kezd az utcai krízis

Székesfehérvár - A tervezett november 1-je helyett már e napokban megkezdi munkáját a székesfehérvári Kríziskezelő Központ utcai szolgálata.

Kocsis Noémi

Októberben ugyanis több igen zord időjárású nap volt már, s csütörtökön napközben is kaptak bejelentést, hogy egy magatehetetlen férfi fekszik az Eszperantó téri ábécé előtt. Lapunk október első napján írt arról, hogy novemberben kezdi meg az utcai munkát a szolgálat, de most arról tájékoztatott Zsabka Attila, a központ vezetője, hogy előbb megkezdik a munkát, mert érzékelik az igényt rá.

A központ nappali melegedőjében ilyenkor 20 férőhelyet megnyitnak kifejezetten a hidegben éjszakázás helyett, a lehetőség április 30-ig áll azok rendelkezésére, akik nem akarnak az utcán aludni, vagy tartózkodni.

A központ munkatársai hangsúlyozzák, hogy utcán fekvő, magatehetetlennek látszó emberhez mindig hívjunk mentőt, de az utcai krízisszolgálat száma is bármikor tárcsázható, már e napokban is: 20/957-9410.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!