Hírek

2013.07.04. 11:16

Könnyebb parkolás a Szent György kórház mellett

Székesfehérvár - A megnyitást követően azonnal megtelt az eddig az orvosok által használt parkoló. Szükség lesz újabbakra is.

Házi Péter


Balról Csernavölgyi István, Cser-Palkovics András, Dienesné Fluck Györgyi (Fotók: Nagy Norbert)

A fehérvári önkormányzat és a Szent György Oktató Kórház között létrejött megállapodás eredményeként az orvosok számára fenntartott parkolót megnyitotta a kórház a betegek számára. Mint csütörtökön a helyszínen Csernavölgyi István főigazgató fogalmazott, betegbarát, lakosságközeli kórházat szeretnének, ennek része a mostani döntés is.

A parkoló egyébként gyakorlatilag a nyitás után azonnal megtelt. Kérdésünkre, miszerint hol lehet további parkolókat kialakítani, Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője a kórház melletti, használaton kívüli vasúti sínek helyét nevezte meg. Itt lehetne újabb, ingyenes parkolókat kialakítani, ehhez persze fel kell szedni a síneket.

Kiemelte, a Hunyadi utcában és az arról nyíló kis utcákban már elviselhetetlen volt a helyzet, hiszen mindenfelé, gyakran szabálytalanul és a tömegközlekedést is akadályozva, autók parkoltak. Ezt a helyzetet javíthatják a most megnyitott részben található parkolóhelyek.

A körzeti képviselő örvendetesnek nevezte, hogy a kórház környéki utcákban már nem állnak mindenütt, egymás hegyén-hátán az autók, de további lépésekre is szükség lesz.

Ezt erősítette meg Cser-Palkovics András polgármester is, aki a kórházba érkezők nevében köszönetet mondott a parkoló átadásáért.

Lapunk kérdésére kifejtette, a következő lépés a most fizető parkolóként működő rész megnyitása lehet, amely – nem a város és nem a kórház hibájából, de egy valószínűleg hibás döntés eredményeként– jelenleg magántulajdonban van. Az önkormányzat tárgyalásokat szeretne kezdeményezni ennek átvételéről, vagy egy olyan kompromisszumos megoldás megtalálásáról, amelynek eredményeként az ide érkezők ingyen használhatnák a jelenleg fizetős parkolót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!