Hírek

2016.08.21. 20:47

Koma, Kapa-kupa! - Az országban ők az egyetlenek e kategóriában

Sárosd - A faluban második alkalommal rendezték meg szombaton a Kapa-kupa kapálógép ügyességi versenyt. Huszonhatan léptek ringbe öt megye tizenöt településéről.

V. Varga József

A pálya nyomvonalát, az az egyes akadályokat és leküzdési módjukat a viadal kommentátora, Lorán Barnabás (Trabarna) és a pályabíró, Bognár Tibor mutatta be.

A széles mosoly először a 6-os akadálynál hervadt le a delikvensek arcáról. Mindenki megegyezett abban, itt, a pocsolyában számos versenyzői karrier tör majd derékba. A szabad szájúak konkrétabban fogalmaztak: „Majd jól pofára esünk a sárban!".

A szpíker a boxutcából szólította a mókás agrár-dili résztvevőit a rajtrácsra. A hivatalos közeg itt megszondáztatott mindenkit, és kezdődhetett a futam. „Akkor ezt a sört már ki se bontsam? - firtotta az egyik atyafi. „De hova tűnt Damon Hill?" - tódította a komája.

A zsűri árgus szemekkel figyelte a gépeket, de a szorgoskodó, rakkoló szelíd-bolondos masinisztákat is. A kötelező öltözet a divattrendeknek mutatott fricskát: kantáros nadrág, kockás ing, gumicsizma és svájci sapka (kalap, kucsma vagy babos kendő).

Míg a szigorú ítészek a pontokat számlálták, Trabarnának tapsolhatott a nagyérdemű, aki legújabb műsorával lépett pódiumra.

A verseny legszimpatikusabb „hajtója" Szabó Vanda Rebeka lett Perkátáról, úgy is, mint az egyetlen női induló. A legszebb gép birtokosa címet pedig a kálozi Rátkai Márton gyűjtötte be.

Azután a dobogós helyezésekre is fény derült - számolt be a verseny végeredményéről Sztupa Balázs, a Kapa-kupa projekt fő atyamestere. Harmadik helyet söpört be a somi Berg István, második lett a mogyoródi Varga Zoltán, s nem talált legyőzőre az idei „nagydíjon" az ugyancsak mogyoródi (és szintén Varga) Varga Csaba.

A rendezvényhű kisvonattal a gyerekek egész délelőtt rótták a köröket a lovaspályán. A Kapa-expressz Bognár Tibor és szorgos segítőinek keze munkáját dicsérte. A csillámtetoválás is nagy népszerűségnek örvendett, de a pálmát minden bizonnyal Imre Ferenc ingyenes vattacukor osztása vitte el. A mozgóárus „robikapamobilból" alakította ki édes kis masináját.

Jövőre a harmadik jön!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!