Hírek

2017.03.22. 20:20

Kiválasztották Öreghegy borát

Székesfehérvár - Az öreghegyi és a városkörnyéki kispincés bortermelők közül egyre többen neveznek a Noé-hegyi borrend versenyére. A Honvéd Nyugdíjas Klub is borversenyt rendezett.

Házi Péter

Amint Bognár Zoltán nagymester örömmel beszámolt róla: az öreghegyi, városkörnyéki "házikerti vincellérek", "kispincés" szőlő-bortermelők részéről egyre nagyobb az érdeklődés a bormustra iránt, a rendezvény fejlődőképes, idén is nőtt a borminták száma. Idén 23 termelő 36 mintával jelentkezett, melyből 26 fehérbor, 21 rozébor és 8 vörösbor.

A szakértő zsűri által legszebb bornak minősített, öreghegyi szőlőből készített tétel nyerte el "Az Öreghegy Bora 2017" kitüntető címet és a vele járó serleget, valamint oklevelet, de hogy ki is nyerte a díjat, azt majd csak az Öreghegyi Mulatságokon tudhatjuk meg. A gazdák közül az Öreghegyen termett szőlőből készült borral heten (Kulcsár Sándor, Montskó Lajos, Simon Géza, Tőke József, Mészárovics Imre, Pánczél József, Pásztor István) indultak a címért, közülük kerül ki a nyertes.

A Noé-hegyiek zsűrijének tagjai: Pánczél József (b) mellett Lics Balázs értékeli az egyik mintát Fotó: Dinnyés Ferenc

Az öreghegyi versennyel párhuzamosan a Helyőrségi Klubban rendezték meg a Honvéd Nyugdíjas Klub által meghirdetett borverseny eredményhirdetését. A megmérettetésre a borosgazdák 50 mintát küldtek be, többségében fehérborokat. A Kisari Linda által irányított bírálóbizottság kilenc nedűt talált aranyéremre méltónak.

A fehérborok között aranyérmet kapott Falusi Károly két borára, míg egy-egy arany oklevelet vihetett haza Szilágyi Antal, Posztl Mihály, Szilágyi Sándor, Folmeg Tibor, Borbély Ferenc, de Hekkeli József két vörösbora is "bearanyozódott a "katonás borversenyen".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!