Hírek

2009.09.04. 02:29

King's City: a befektető magabiztos

Budapest - A Kings City egyik befektetőjét, a Magyarországon élő Joav Blum üzletembert kérdeztük az ÁSZ-jelentésről, a sukoróiak véleményéről, továbbá arról, miért olyan nyugodt a projekt megvalósulását illetően?

Kocsis Noémi

- Most Sukorón lakik?

- Érdekes, hogy ezt mindenki megkérdezi, pedig nem annak kellene az igazi kérdésnek lenni, hogy valaki hol lakik a világban, hanem azt, mit tesz az adott környezetért, ahol él.

- De több helyen azt nyilatkozza, hogy Sukorón lakik. Az egyik országos lap le is fotózta a házát.

- Ez érdekes, ugyanis a fotón szereplő épület a terület nyilvános vécéje, nem az az épület, amit megvásároltam. A körülötte lévő föld valóban az enyém.

- Ha már itt tartunk, miért nem mutatja az arcát? Magyarországon nem igazán szeretik az emberek, ha arctalan befektetőkkel állnak szemben.

- Üzletember vagyok, de családos is, fontos számomra a privát szférám. Abban a pillanatban, ahogy valaki lapokban, fotókon, óriásplakátokon jelenik meg, már nem őrizheti ezt a szférát úgy, ahogy szeretné. Ráadásul a projekt mögött tényleges, mindenhol ismert emberek állnak, ők elérhetőek bárki számára. Már máskor is elmondtam, hogy nem én vagyok ennek a projektnek a kulcsfigurája. Nem az újságírókra koncentráltunk, hanem a terveinkre, ez igaz. Előbbire akkor kerülhet igazán sor, amikor már kézzelfogható eredmények vannak a kezünkben.

- De az embereket zavarja, ha nem tudják, mi fog történni a szűkebb környezetükben.

- Teljes mértékben megértem azt is, aki nemet mond erre a projektre - bár természetesen elfogadni nem tudom -, mindenki véleményét tiszteletben tartom. De látni kell, hogy ez egy nagy lehetőség az egész régió számára is. Ha ebben nem lennénk biztosak, nem dolgoznánk ezen a terven. Jómagam sok időt töltök Sukorón, és sok emberrel beszélgettem, akik ugyanígy gondolják, és a fejlődés lehetőségét látják a tervben.

- Némiképp furcsállom a nyugalmát, mikor itt van az Állami Számvevőszék végleges jelentése a projektterületet érintő ingatlancserék kétességéről.

- Az említett jelentést én nem ismerem, így nehéz is lenne kommentálnom, de akárhogy is, annyit mondhatok, hogy nem száz-, de százegyszázalékosan legálisan történt minden. Nem fókuszálhatunk kormányzati vagy más véleményekre, nekünk a projektre kell koncentrálnunk, arra, hogyan bonyolíthatjuk le a legsikeresebben, mindenki megelégedésére, hogyan tehetjük ezt a régiót az ország új központjává, hogy a turisták ne csak a Balatont emlegessék.

- A megvalósítás időben a honi választásokba csúszik. Egy néhány napos, ellenzéki politikusoktól származó nyilatkozat szerint az esetleges kormányváltáskor megakadályozzák a projektet.

- Sem az egyik, sem a másik oldallal nem foglalkozunk. A projekt szempontjából lényegtelen is, ki kormányoz. És ez egy kormányokon átívelő, évtizedekre szóló projekt lesz.

A sukorói kaszinóügyről ide kattintva olvashat bővebben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!