Hírek

2016.03.19. 14:16

Kilátó épült a Gaja-völgyben

Kilátót avattak pénteken a Gaja szurdokban. Az acélszerkezet tetejéről Nagyvelegtől a csurgói tározóig végig lehet tekinteni a patak festői völgyén.

B. Kiss László

A Vadex Mezőföldi Zrt. kezelésében levő Gaja-völgyi tájcentrum a megye egyik legfrekventáltabb kirándulóhelye. Nem ok nélkül. Mint azt Majoros Gábor vezérigazgató a kilátó avatóján mondott köszöntőjében elmondta: 2014-ban egy sor beruházást végeztek a területen: száz főt befogadó fedett pihenő készült, megépítették az Ádám-Éva hidat, 19 kilométernyi túraútvonalat újítottak fel, erdészeti, vadászati múzeumot hoztak létre. Mindezek a fejlesztések egy átfogó, a közjót célzó koncepció részeiként készültek el, úgy, ahogy azt még a cég egyik korábbi vezetője, Balsay Miklós megálmodta.

Az ünnepi avatón jelen volt Károlyi Angelika, a Károlyi alapítvány kuratóriumi elnöke is. Fotó: Skobrák Dénes

Az elmúlt két év alatt aztán több mint 50 ezer látogatója volt a Gaja-völgynek, ahol 1888-ban gróf Károlyi Gyula hozott létre párját ritkító vadasparkot. A pénteken felavatott kilátót, az ő,. illetve a családja iránti tiszteletből Károlyi-kilátónak nevezték el. Az avatáson beszédet mondott L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára, valamint Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. Utóbbi beszédében elmondta: 2010 óta a 22 állami erdőgazdaság saját forrásból, illetve kormányzati támogatásból összesen 15 milliárdot költött közjóléti beruházásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!