Hírek

2012.09.10. 14:31

Kiemelt jelentőségű beruházás lesz a 8-as főút Székesfehérvárt elkerülő szakasza

Székesfehérvár - "Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé" válik a fehérvárt nyugatról elkerülő út III. szakaszának építése. Ez azt jelenti, hamarabb (és biztosan) megépülhet.

Fejér Megyei Hírlap

Az új út a városhatár előtt elosztaná a tranzitforgalmat, így a szárazréti körforgalmi dugó megszűnne

Néhány nappal ezelőtt született meg az a kormányhatározat, amely - több más úttal együtt - nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítja a a 8. számú főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszának megépítését.
- Székesfehérvár számára azért különösen jelentős ez a döntés, mert a 8-as út elkerülő szakaszának teljes kiépítése évek óta húzódik. Elődeink a korábbi kormányzati és önkormányzati ciklusokban csak az ígérgetésig jutottak el, most végre történni is fog valami! - fogalmazta meg véleményét közleményében Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

A jó lobbitevékenység eredményének értékeli a döntést Vargha Tamás, a körzet országgyűlési képviselője.
- Mostantól nem csak bizakodhatunk abban, hogy az elkerülő út egyszer megépül, hanem számíthatunk is rá! Én pedig a következő feladatomra, a 81-es út felújítására koncentrálhatok - tette hozzá Törő Gábor országgyűlési képviselő.
- Jó ütemben halad az út megépítéséhez szükséges nyomvonal kisajátítása, a kiviteli tervek várhatóan jövő januárra készülnek el, így akár már 2013-ban megkezdődhet az út építése - tette hozzá Szigli István, Feketehegy-Szárazrét és a Szedreskert önkormányzati képviselője.

A hosszú évek óta várt harmadik ütem a már meglévő elkerülő útból valamivel a szennyvíztisztító telep fölött ágazna ki, és jóval a Feketehegy szélén lévő benzinkúton túl érne össze a Csór felé vezető 8-as úttal. Mindettől a városrész forgalmának csökkenését (is) várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!