Hírek

2006.06.08. 22:00

Kiállta az idõ próbáját a családi vállalkozás

<b>Kanadai céggel alapított vegyesvállalatot a Macher Kft. Fotó Nagy Norbert </b>

Mórocz Zsolt

Rendhagyó helyszínen, egy bowling centerbe tartotta alapítása 15. évfordulója alkalmával rendezett jubileumi ünnepségét a Macher Kft. A választást az indokolta, hogy a cég készítette a pályák gyártója számára a kábelkötegeket. A társaság kényszervállalkozásként alakult, mindössze félmillió forint alapítói tõkével. Az elsõ üzem egy családi házban volt, aztán az inkubátorházba költöztek. Ezt követõen épült fel a saját üzem a Sóstói Ipari Parkban. A cég által megtett út is árulkodó bérmunkával kezdték, amikor az anyagot is a vevõ bocsátotta rendelkezésükre. A minõség iránti elkötelezettségnek, a tudatos piacépítésnek köszönhetõen a Macher Kft. ma csaknem száz dolgozót foglalkoztat, forgalma pedig eléri a félmilliárdot.
A cégnél nagy figyelmet szentelnek a humán erõforrásnak jelzik ezt a Családbarát Munkahely, illetve a Legjobb Munkahely pályázaton elért helyezések. Az ünnepség alkalmával írták alá azt a vegyesvállalati szerzõdést is, mely a kanadai CTI Industrie és a Macher Kft. között jött létre és új piacok megszerzését célozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!