Hírek

2014.11.20. 15:40

Később dől el a sorsa - A mezőfalvai kutyát kilencven napig figyelik

Székesfehérvár-Mezőfalva - Várhatóan kilencven napig lesz karanténban az a kutya, amelyik a napokban több embert is megtámadt.

S. Töttő Rita

Nyugodtnak, de félénknek tűnt csütörtökön az a kutya az Alpha Segítő Kéz Alapítvány menhelyén, amelyik néhány nappal korábban több embert is megmart egy iskolaudvaron, miután átment a kerítésen. Az állat a menhely vezetői szerint masztif és pit bull keveréke, ám mivel ma Magyarországon nincs fajta szerinti veszélyesnek nyilvánítás, ezért csak ezután, az adott kutyára vonatkozóan döntheti el a hatósági állatorvos: veszélyesnek nyilvánítja-e. A karanténban, ha továbbra sem lesznek meg a kutya papírjai, kilencven napot tölt, majd pedig eldől a sorsa: vagy visszakerül a gazdához vagy az ASKA szocializálja és örökbeadja, őrzőkutyának.

A mezőfalvai kutya összerezzent, amikor a mellette lévő eb megzörrentette a tálját talán fél a hirtelen zajoktól Fotó: a szerző

Kapcsolódó cikkek:

Kutyatámadás: hol a kerítés?

Kutyatámadás az általános iskolában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!